15 Ağustos 2008 Cuma

1.lig takımlarını tanıyalım/6


Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği bir spor kulubüdür. Kulübün kuruluştaki (1988) adı Sankospor, kurucu kulüp başkanı merhum işadamı Sanko Şirketler Grubu Kurucusu Sani Konukoğlu'dur.
Her Belediye takımı gibi Mavi-Beyaz renklere sahip olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, birçok branşta faaliyet ve başarı göstermiştir. Kulüp başkanlığını 22.06.2004 tarihinde devralarak kulüp tarihinde 3. kez başkanlığa seçilen Gazeteci ve Spor Yazarı, Olay Medya Şirketler Grubu kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı iş ve spor adamı Mehmet Erol Maraş, kulübü yönetim, teknik ekibi, taraftar ve futbolcuları ile birlikte 11 ay gibi kısa bir sürede şampiyonluğa taşıyarak o zamanki adıyla 2.Lig A Kategorisine çıkartmış ve Gaziantepspor'dan tam 20 yıl sonra Gaziantep'li sporseverlere ayrı bir şampiyonluk heyecan ve mutluluğu tattırmıştır. Belediyespor, şampiyon olduğu 22.05.2005'den bu yana 2.Lig A Kategorisi'nde mücadele etmektedir. Haziran 2004'de Kulüp Başkanlığına seçilen Gazeteci ve Spor Yazarı Mehmet Erol Maraş, başkan seçildikten tam 11 ay sonra 22 Mayıs 2005 günü takımı 2. Lig B grubu C kategorisinde şampiyon yaptıktan sonra görevini aday olmayarak kendi isteği ile kulüp kurucularından Sina Konukoğlu'na devretmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Teknik Direktör Ali Güneş yönetiminde grup birincisi olarak 2004/2005 futbol sezonunda şampiyon olduğu yıl, 93 gol atarak Avrupa'nın en çok gol atan takımı olmuş ve bir rekor kırmıştır. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor,Gaskispor ile ortaklaşa kullandıgı Gaski Spor tesislerine sahiptir. Eski başkanlar Mehmet Erol Maraş ve Sani Konukoğlu kulübün başarısı için birlik ve beraberlik içerisinde onur kurulunda görev yapmışlardır. Belediyespor Kulübünün Teknik Direktörü 2006'dan beri meşhur Galatasaray'lı ve Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldrıran Suat Kaya'dır. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarını, Gaskispor ile birlikte Pancarlı mevkiindeki Gaski Stadında yapmakta ve her iki kulübün futbolcu ve teknik heyeti bu tesislerde barınmaktadırlar.

2007-2008 Sezonuna oldukça kötü başlayan, ligde sürekli alt sıralarda mücadele eden bir takım görüntüsünde olan Gaziantep ekibi, özellikle ligin ikinci yarısından itibaren toparlanmaya başlar ve lgide kalma amacıyla başladığı sezonu kendileri için iyi sayılabilecek bir yerde bitirerek amacına ulaşır. Bu sezonda ise küme düşme korkusu yaşamak istemeyen bu ekip, transfer dönemini oldukça hareketli geçiren takımlardan birisi oldu. Şu ana kadar transfer edilen oyuncular ise: Cihan Can, Uğur Erdoğan, Mülayim Erdem, Efecan Karaca, Cafercan Aksu (Galatasaray), Kadir Keleş (Trabzon), Onur Kalafat (Marmaris), Gökhan Solak (Arsin), Fatih Şen, Muhammet Kaya, Hasan Yurt (G.Antep), Güngör Özgür (Şeker), Mustafa Öner (Gaski) ve Ahmet Devret (Konya).Takımdan ayrılan isimler ise: Süleyman Varlık (Kartal), Halit Matlı (Tarsus), Türker Demirhan (Buca), Bilal Türkgüler (Bolu), Mehmet Yılmaz (Van), Aydın İnanç, Hasan Bal (K.Maraş), Tacettin Karakeçili, Eyüp Ataş (Gaski),Yertek(Diyarbakırspor) Ulaş Meyan, Yusuf Atay, Uğur Kardal, Uğur Tülümen, Veysel Aksu, Ogün Özcan, Serkan İşyapan, Murat Gündoğan, Tolga Altun (Serbest).

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabı için İzmit/Kartepe'de bulunan G.Antep Bş.Bld.Spor,burada oynadığı hazırlık maçlarında Kayserispor'u 3-2,Kartalspor'u 3-1,Altay'ı 5-4 mağlup ederken,Hacettepespor'a ise 3-0 mağlup oldu.Daha sonra ikinci etap kamp çalışmaları için Ankara/Patalya'ya giden Mavi-Beyazlı ekip burada da 3 hazırlık maçı oynadı.İstanbul Bş.Bld.Spor'u 1-0 yenen Antep ekibi,Hacettepespor ile 1-1,Altay ile de 0-0 kaldı.Yeni sezonun ilk haftasına Sakaryaspor'u konuk ederek başlayacak olan bu ekip ilk yarının son haftasında ise yine kendi saha ve seyircisi önünde Diyarbakırspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Hazırlık maçlarında oldukça iyi bir görüntü sergileyen Antep Bld.Spor,çalışmalarını uzun zamandan beri sürdürüyor.2 senedir küme düşme korkusu yaşayan bu ekibin bu sene öyle bir korku yaşamamak için işi sıkı tuttuğu aşikar.Suat Kaya'nın yakından tanıdığı Cihan Can,Uğur,Mülayim,Efecan,Cafer Can'ın yanı sıra Fatih Şen ve Hasan gibi Süper Lig deneyimli oyuncuları kadrosunda barındıran bu ekibin bu sene çok can yakacağını,herkesin küme düşer diye şimdiden tahmin ettiği bu takımın birçok otoriteyi yanıltacağını,alacakları sürpriz puanlarla kendilerine iyi bir yer edineceklerini düşünüyorum.Kısacası Antep Bş.Bld.Spor,düşmez ama ilk 6'ya da girmez.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: