17 Ağustos 2008 Pazar

1. lig takımları/8


Güngören Belediye Spor

1983 yılında İstanbul'da kurulan Güngören Bld. Spor’un başkanlığını Yahya Baş, teknik direktörlüğünü ise Turan Özyazanlar yapmaktadır. İç saha maçlarını 15 bin kişilik Güngören Mimar Yahya Baş Stadyumunda oynayan Bordo-Beyazlı bu ekip tarihinde ilk defa Bank Asya 1.Liginde mücadele edecektir.

Bank Asya 1.Ligine yükselmesi büyük sürpriz olarak nitelendirilirken, Bordo Berelilerin transfer döneminde şu ana kadar en suskun takım olarak yer aldğını görüyoruz. Dış transferde sadece Papen Mustafa'ya imza attıran takımda ise henüz giden hiçbir oyuncu bulunmuyor. Ancak gelen bilgiler özellikle Konya'da oynanan Ekstra Play Off maçlarında oldukça başarılı performanslar gösteren İzzet ve Turan'ın her an ayrılabileceği yönünde.

Yeni sezona ligde kalma hedefiyle başlayacak olan Güngören Bld. Spor, sezona en erken hazırlanan takımlardan birisi oldu.3 etaplı kamp çalışmasının ilkini Yozgat'ta yapan Güngören, burada oynadığı 6 hazırlık karşılaşmasının 6'sında da mağlup olurken bu maçların hiçbirinde de gol atmaya muvaffak olamadı. Maltepespor’a 3–0,Tokatspor'a 1–0,Yozgatspor'a 6–0,Kırıkkalespor'a 1–0,Karsspor'a 5–0 ve Ş.Urfaspor'a da 1–0 yenilen Güngören, ikinci etap kamp çalışmaları için Ankara Kızılcahamam'a geçti. Burada da 3 hazırlık maçı oynayan ekibin Manisaspor'u 2–1 yendiğini, Tarsus’la 2–2 kaldığını ve Ş.Urfaspor'a 2–0 yenildiğini görüyoruz. Son etap kamp çalışmaları için Patalya'ya giden Güngören Bld. Spor’un burada oynadığı hazırlık maçlarında ise daha derli toplu sonuçları aldığını görüyoruz. Giresun’la 1–1,Kartalspor'la 3–3 kalan Bordo-Beyazlılar, Yozgat ve Kızılcahamam'da yenildiği Urfaspor'u Patalya tesislerinde 2–1 yendi.

Sezonun ilk haftasında Ç.Rize deplasmanına konuk olacak olan İstanbul ekibi, ilk yarının son haftasında ise Boluspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Turan'ın ayrılması durumunda, orta sahadaki mücadele gücünü önemli ölçüde yitirecek bu ekibin sadece Papen Mustafa ile anlaşması düşündürücü. Bu oyuncu geçtiğimiz yıllarda birçok takımda başarılı olmuş olsa da (Özellikle Galatasaray'da) Bank Asya 1.Ligini kaldıramayacağını düşünüyorum. Hazırlık maçlarında yakından takip ettiğim bu takımda ciddi bir değişikliğin olmadığını, takımda ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntının yaşandığını gördüm. Sezon boyunca, özellikle deplasman maçlarında silik bir futbol ortaya koymasını beklediğim ekipte, Güngören’in işinin lig zorlaştıkça daha da imkansızlaşacağını düşünüyorum. Ligde kalmaları halinde büyük bir sürprize imza atacaklarını bildiklerinden rahat olmaları onlar için bir avantaj ancak kadro kaliteleri gerçekten çok düşük ve sezon sonuna doğru gelecek yorgunluğa bağlı sakatlıklar, kısıtlı seçimleri daha da zor hale getirecektir. Güngören Bld. Spor, küme düşer ve son haftalarda ciddi puan kayıpları yaşar diye düşünüyorum.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: