27 Ağustos 2008 Çarşamba

1. lig takımları/14


Manisaspor

Manisaspor 1931 yılında Manisa'da Manisa Sakaryaspor Gençlik Kulübü adıyla kurulmuştur. Maçlarını 17.000 kişilik Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamaktadır. 2007–2008 sezonunda Süper Lig'den küme düşerek Bank Asya 1.Lig'de bulunan Manisaspor'un teknik direktörü Levent Eriş'tir.1931 (Bazı kaynaklara göre 1932) yılında ilk kurulduğunda adı Manisa Sakaryaspor Gençlik Kulübü iken daha sonra 1965 yılında Manisaspor, son olarak da 2000 yılında Vestel'in sponsorluğunda Vestel Manisaspor adını almıştır. 29 Ağustos 2007 tarihinde Vestel sponsorluktan çekilme kararı almıştır.
Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayacak olan Manisa ekibinde, dış transferde birçok isme imza attırıldığını görüyoruz. Şu ana kadar transfer edilen isimler: İlhan (Diyarbakır), Samet (Samsun), Hüseyin (Sakarya), Bulut (Denizli), Yiğit ve Burak (Adana Demir), Cenk (Antalya), Erman (Kocaeli), Mustafa ve Adem (Beşiktaş), Fatih (Almanya), Ufukhan (Trabzon), Muhammed (Ried), Ömer ve Tufan (Eskişehir), İlker (Young Boys) .Takımdan ayrılan oyuncular ise: Uğur İncaman (Beşiktaş), Burak Yılmaz (F.Bahçe), Selçuk İnan (Trabzon) Celaleddin ve Şener (Konya), Ümit Bozkurt (Hacettepe), Bülent (Altay), Koray (G.Birliği)
Üç etaplı kamp çalışmasının ilkini İzmit/Kartepe'de yapan Manisaspor, burada oynadığı 3 hazırlık maçında Giresunspor'u 1–0 yenerken, Diyarbakırspor ile 1–1 kaldı, Adanaspor’a da 1–0 mağlup oldu. İkinci etap kamp çalışması için Kızılcahamam'a geçen Manisa ekibi, burada da 3 hazırlık maçı yaptı. Ş.Urfaspor ve Tarsus'u 1–0’lık skorlarla yenerlerken, Güngören Bld. Spor’a 2–1 mağlup oldular. Son kamp çalışmalarını kendi tesislerinde sürdüren bu ekip, ayrıca TSYD İzmir Şubesinin düzenlediği turnuvaya katıldı. Yarı finalde Karşıyaka'yı eleyen bu ekip, bu sene TFF 2.Lig'in en büyük şampiyonluk adayı olan Bucaspor'a penaltılarla yenildi ve kupayı Bucaspor'a kaptırdı.
Ligin ilk haftasında Boluspor deplasmanına konuk olacak olan Manisaspor, ilk yarının son haftasında ise iç sahada Orduspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Öncelikle gurbetçi oyuncu Fatih'i (sol kanat oyuncusu) Türkiye'ye getiren Manisa teknik heyetini kutlarım. Bilekler yumuşak, sürat var, asist var, dripling var, kapalı savunmaları açacak çalım var, şut var, kafa toplarına çıkmak bile var... Hazırlık maçlarında oynadığı futbolla kalitesini gösteren Fatih'in ismini bu sene sıkça duyacağız. Ama yine de Manisaspor, takıma faydalı olabilecek isimleri kadrosuna katmasına karşın Burak, Uğur ve Selçuk'un takımdan ayrılmaları onları zorlayabilir. Manisaspor’un son 3–4 yıldaki performansına baktığımızda iç sahada hangi takımla oynarlarsa oynasınlar her zaman favoridirler. Bu sene de iç sahada başarılı bir performans göstereceklerinden şüphem yok. Dış sahada ise çoğu maçta kısır sonuçlara imza atarlar. Ligi de ilk 6 içinde bitirirler.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: