24 Ağustos 2008 Pazar

1. lig takımları/11


Kartalspor

Kartalspor, ismini İstanbul'un Kartal ilçesinden almış olan futbol kulübüdür. Bordo-beyaz renklere sahip olan kulüp, maçlarını 9.000 kişilik Kartal Stadı'nda oynamaktadır. Kartalspor,2006–2007 sezonunda Lig B'de mücadele ediyordu. O sezon Lig B 3. grupta averajla lider olarak Yükselme Grubu'na kaldı. Bu grubu da 31 puanla, Adana Demirspor'u ikili averajda geride bırakarak 2. tamamlayan Kartalspor, 2007–2008 sezonunda Bank Asya 1.Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

Bank Asya 1.Ligi'nin ilk yarısını oldukça iyi bir grafikle bitiren Kartalspor, ikinci yarıda ise arka arkaya aldığı başarısız sonuçlarla üst sıralardan hızla koptu ve ligi orta sıralara yakın bir yerde bitirdi.
Yeni sezondaki hedefini ilk 6 olarak belirleyen takımda transfer döneminin (özellikle dış transfer) oldukça hareketli geçtiğini görüyoruz. Şu ana kadar alınan oyuncular: Mehmet Türkmehmet (Elazığ), Mehmet Öncan (Ordu), Süleyman Varlık (G.Antep BŞB), Kenan Çamoğlu (Hacettepe), Yasin Çelik (Sakarya), Erman Güraçar (Kocaeli),Özkan Yılmaz (Gebze), Gençer Cansev (Küçükköy), İbrahim Aydemir (Almanya/Unterhaching), Serkan Gündoğan (Almanya/Wattenscheid), Emre Türkselim (Almanya/Ahlen).Takımdan ayrılan isimler ise: Yaser Yıldız (G.Saray), Fuat Eraslan ( Karşıyaka), Ümit Erbay (Avusturya/Parndorf).

3 etaplı kamp çalışmasının ilkini Ankara/Patalya'da gerçekleştiren Kartalspor, burada oynadığı 4 hazırlık karşılaşmasında da galip gelemedi. Kayserispor’a 2-0, Hacettepespor'a 2-1, G.Antep Bş.Bld.Spor'a 3-1 mağlup olan bu ekip, Boluspor'la ise 1-1 kaldı.İkinci etap kamp çalışması için Bolu/Gerede'ye geçen Kartalspor burada da 3 hazırlık maçı oynadı ve bu 3 maçta da mağlup oldu. Boluspor'a 1–0,Adanaspor'a 3–2, Karabükspor'a da 2–1 kaybetti. Son etap kamp çalışmaları için tekrar Ankara/Patalya'ya geçen Bordo-Beyazlı ekip burada da 4 maç oynadı. Güngören ile 3–3,Boluspor'la 2–2 kalan bu takım, Giresunspor ve Ş.Urfaspor'a aynı skorlarla (1–0) mağlup oldu. Dolayısıyla çıktığı 11 hazırlık maçında da galip gelemeyen bu takımın sezon öncesi uyum sorununu atlatamadığı görüldü.

Sezonun ilk haftasında İzmir'de Altay'ın konuğu olacak olan Kartalspor, ilk yarının son haftasında ise iç sahada Karabükspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Transfer sezonunda genelde genç ve gurbetçi oyunculara yönelen Kartalspor'un kadrosunda aslında çok önemli isimlerin yer aldığını görüyoruz. Yalnız oyuncu almak için de transfer yapılmaz. Kadrosunda 30'un üzerinde oyuncu olan bu takımda, hangi oyuncuların takımdan çıkarılacakları şu anda kesin değil. Teknik direktör Mehmet Altıparmak, istediği oyuncuları kadrosuna koydu; fakat maçlara hangi 11 ile çıkacağı, hangi oyuncuların banko olduğu henüz kesinlik kazanmadı. Orta sahadan Fuat’ın, forvetten Yaser'in gönderilmesi takımı oldukça zorlayacak gibi. Ayrıca yapılan tüm hazırlık maçlarında Kartalspor'un defansı S.O.S verdi. Bir an önce bu defans probleminin giderilmesi gerek. Kartalspor ile ilgili son olarak diyeceğim, takımın zamana ihtiyacı var. Bu takımın uzun vadede ilk 2 şansının olmadığını; ancak ilk 6'yı zorlayacak kapasitede olduğunu belirtmeliyim.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: