24 Ağustos 2008 Pazar

1. lig takımları/12


Kasımpaşaspor

Kasımpaşa Spor Kulübü, İstanbul’da 1921 yılında kurulan spor kulübüdür. Adını taşıdığı semtte bulunan Altıntuğ Kulübü ile Kasımpaşa Terbiye-i Bedeniye Kulübü'nün birleşmesiyle kurulmuştur.1942 yılına kadar Altıntuğ adını taşımıştır. 1939–1945 ve 1946–1958 yılları arası İstanbul 1. liginde, 1959–1964 arası Türkiye 1.Ligi'nde oynamıştır. En büyük başarısı 1961–62 sezonundaki beşinciliktir. 1963–1964 sezonu sonunda sonuncu olarak 2. lige, 1967–68 sezonunda 3. lige ve 1978–79 sezonunda amatör kümeye düştü. Lacivert-Beyaz renklere sahip olan kulüp maçlarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunda oynar. Daha önce Süper Lig'de oynamış olan kulüp, 2004/2005 sezonunda 3.Lig'den TFF 2.Ligi'ne, 2005/2006 sezonunda ise TFF 2.Ligi'nden Bank Asya 1.Ligi'ne yükselerek büyük başarı göstermiştir. 2007 sezonunda da Altay'ı finalde yenerek Play-Off şampiyonu olarak Turkcell Süper Lige çıkmışlardır. Turkcell Süper Ligini bu sezon 17. sırada tamamlayan Kasımpaşa, Bank Asya 1.Ligi'ne düşmüştür. Kasımpaşa Turkcell Süper Ligin En Saygın Takımı Secilmiştir. Kasımpaşa, 24.02.2008 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumunda oynanan Galatasaray maçında 45+2'de Erhan Küçük'ün attıgı frikik golüyle Galatasaray'ı 1– 0 yenerek büyük bir sürpriz yapmıştır.
Futbol dışında boks ve güreş dallarında faaliyet gösteren kulüp, özellikle güreş alanında başarı elde etti. Gazanfer Bilge, Mehmet Oktay ve Ahmet Kireççi (Mersinli Ahmet) gibi güreşçiler uluslararası turnuvalarda birincilikler kazandılar. Bu yüzden kulübün armasında ay-yıldız kullanılmasına izin verildi.

Yeni sezondaki hedefini tekrardan Süper Lige dönmek üzerine oluşturan takımda transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar alınan oyuncular: Sertan Eser (İstanbul Bş.Bld.Spor), Batista (Konya), Özgür Karakaya (Karşıyaka), Onur Çubukçu (Diyarbakır), Özgür Kart (Regensburg /Almanya), Yavuz Onuk (Karsruhe), Gürol Azer (Diyarbakır).Gönderilen isimler ise:Özgür Öcal (Eskişehir), M.Ali Şirin (Karabük), Halit, Sergio, Ademoviç, Göksel Akıncı (Serbest)

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Bolu/Gerede'de yapan Kasımpaşaspor, burada oynadığı 3 hazırlık maçında Orduspor'u 1-0 yenerken, Rizespor ve Karabükspor'a da aynı skorlarla (1-0) mağlup oldu.İkinci etap kamp çalışmaları için İzmit/Kartepe'ye geçen Lacivert/Beyazlı bu ekip, burada da 3 hazırlık maçı oynadı.Kocaelispor'u 4-2 yenen bu takım, G.Antep Bş.Bld.Spor ile 1-1 kalırken, Bursaspor'a ise 3-0 mağlup oldu. Son hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Kasımpaşaspor, İstanbul takımlarını karşı karşıya getiren Haliç Kupası turnuvasında 2 maç oynadı. Yarı finalde Eyüpspor'u 3–1 yenen Kasımpaşa, finalde ise Alibeyköyspor'la normal süresi 1–1 biten maçın ardından Haliç Kupası'nı penaltılarla Alibeyköyspor'a kaptırdı.

Lige iç sahada konuk edeceği Adanaspor maçıyla başlayacak olan Kasımpaşaspor,ilk yarının son haftasında ise Sakaryaspor deplasmanına konuk olacak.

Kişisel Görüşüm
Süper Lig deneyimli oyuncuları kadrosunda bulunduran takımda, iskelet kadro korundu, bunların üzerine de önemli sayılabilecek birkaç takviye yapıldı. Teknik direktör Uğur Tütüneker'in hem takımını hem de ligi tanıması, Kasımpaşa ekibi için bir avantaj. Sinouh’un takıma geri dönmesi, Sertan ve Özgür gibi forvet oyuncularının yanı sıra Erhan, Alparslan, Fatih Akyel, Batista gibi isimlerin de kadroda bulunması, Kasımpaşaspor’un bu ligin favorilerinden olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca geçen sene son birkaç maç dışında maçlarını hep Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynayan Kasımpaşa, bu sene kendi evine dönüyor. Süper Ligde birçok maçta kısır sonuçlara imza atan bu ekipte bu sene yapılan transferler takımın ofansif verimsizliğini azaltmak amacı güdüyor. Kasımpaşaspor’un sahasında genel olarak iyi oynayan bir takım olduğunu belirtiyor ve ligde ilk 6 sıra içinde yer alacaklarına inanıyorum.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: