18 Ağustos 2008 Pazartesi

1. lig takımları/9


Karabükspor

Karabükspor, Karabük ilinin kırmızı ve mavi renkli takımıdır. Birinci ligde 3 sezon oynamıştır. Kadrosunda bir dönem Ali Yavaş, İbrahim Üzülmez, Şevki Ekşi, Vedat İnceefe, Hakan Ünsal, Burak Özsaraç, İbrahim Kaş gibi futbolcuları barındırmıştır.
Maçlarını 11.000 kişilik Dr.Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynar. ilk olarak ilçe konumunda iken 1992–93 sezonunda Ali Kemal Denizci ile 1. Süper lig ile tanışmış, 2005–2006 sezonuna İlyas Tüfekçi'nın teknik direktörlüğü ile devam edilmiştir. Karabükspor 1993–1994 sezonunda birinci ligde oynarken ligin son maçında kendi evinde karşılaşma 1–1 devam ederken, uzatmaların son saniyelerinde Zeytinburnuspor'dan yediği golle 2–1 mağlup olmuş ve 1.Ligden düşmüştür.1996–97 Sezonunda tekrar Giray Bulak ile Süper lige çıkan Karabükspor'da 1997–1998 sezonunda Nejat Biyediç takımı bir dönem çalıştırmıştır. Bu sezonunda lig 9. bitirilmiştir. Simgesi mavi ateştir,(Demirin mavi rengidir).
Kulüp tesisleri 1993–94 sezonundaki tesisler hamlesi ile yapılmıştır. Tesisler Çamlık mevkiinde olup, modern bir görünüm içinde spor kompleksi (İdman sahaları-Parkur-Salonlar) mevcuttur.17 Mayıs 2008'de TFF 2.Lig Yükselme Grubu karşılaşmasında Erzurumspor'u 7–0 gibi farklı bir sonuçla yenerek tarihi itibariyle Bank Asya 1.Ligine yükselmiştir.
Kardemir Karabükspor Kulübü'nün ayrıca Türkiye Tekerlekli Sandelye Basketbol Ligi'nde tekerlekli sandalye basketbol takımı vardır. TTSB Ligi 2008 sezonunu 5. sırada bitirmiştir.

Bank Asya 1.Ligi'ndeki ilk yılında ilk 10'u hedefleyen Karabükspor, dış transferde en çok oyucu alan takımlardan birisi oldu. Şu ana kadar transfer edilen isimler: Bülent Bal (Diyarbakır), Ümit Aydın (Bursa), Kazım Şeker (Erciyes), Abdullah Apak (Mersin), Süleyman Görgün (Denizli), M.Ali Şirin (K.Paşa), Savaş Bahadır (K.Yaka), Kadir Tütüncü, Enis Çeliksu (Yozgat), Fatih Aytekin (Samsun), Murat Bölükbaş (Of), Eray Er (Tokat), Metin Kurt (Alanya), Murat Özkan (Sakarya).Gönderilen isimler arasında Karabükspor'un şampiyon olmasında kuşkusuz en büyük payı olan sağ kanadın etkili ismi Taner Taşçı, Bucaspor’a; yine defansın sigortalarından tecrübeli Özgür Vurur, Körfez Bld. Spor’a; golcü Önder Konya Şekerspor’a; orta sahanın etkili isimlerinden olan Hakan Genç ve Hakan Delil ise Mersin İdmanyurdu'na transfer oldular. Bunların yanında forvete dönük hücum oyuncusu Murat Baytaroğlu ve savunmaya dayalı yönü kuvvetli Necati ile de yollar ayrıldı.

Yeni sezon hazırlıklarına Bolu/Gerede'de başlayan Kırmızı-Mavili ekip, İddaa’nın düzenlediği turnuvada burada 6 hazırlık maçı oynadı. Kasımpaşaspor’u 1–0,Kartalspor'u 2–1 yenen bu ekip; Ç.Rizespor ile 1–1,Adanaspor'la da 0–0 kaldı. Boluspor ve Orduspor'a ise aynı skorlarla (2–1) mağlup oldu. İkinci etap kamp çalışmaları için Ankara/Patalya'ya geçen Karabükspor, burada da 3 hazırlık maçı oynadı. Tarsus İdmanyurdu'nu 1–0,Boluspor'u 2–0 yenen Karabük ekibi, Orduspor’la ise 1–1 kaldı.

Sezona iç sahada konuk edeceği Giresunspor maçıyla başlayacak olan Karabükspor, ilk yarının son haftasında ise Kartalspor deplasmanında olacak.

Kişisel Görüşüm
Karabükspor, özellikle Taner’in, süratli ve akıllı oyun stilini çok arayacak. Keza Taner, Karabükspor’un sağ kanadında en büyük kozdu. Yerine alınan Süleyman’ın, Taner kadar başarılı olacağına inanmıyorum. Dolayısıyla bu ekibin sene boyunca sağ kanatta sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Öte yandan yetenekli forvet Önder'in yerine alınan, Abdullah Apak ve Murat Bölükbaşı'nın forvette çok etkili olmalarını beklemiyorum. Bu ekipten geçmiş sezonlarda olduğu gibi iç sahada daha parlak bir performans beklediğimi söyleyebilirim. Karabükspor’la ilgili son olarak diyeceğim, düşme hattının uzağında durmayı becerebilecek ancak üst sıraları hiçbir zaman zorlayamayacak bir performans bekliyorum. Ekipte iki orta saha oyuncusunun takımdan ayrılmasının etkisi sene boyunca çok büyük olacak.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: