14 Ağustos 2008 Perşembe

1. lig takımlarını tanıyalım


Kayseri Erciyesspor
Kayseri Erciyesspor 1932 yılında Kayseri'de kurulmuştur.1937 yılında Yılmazspor ile birleşerek Erciyes Gençlik Adını almıştır. Bu tarihten sonra birçok isim değişikliğine gitmiştir. 2004 yılında Kayseri Erciyesspor 1. lige çıktığında Kayserispor takımı ile isim ve tesis değişikliği yapmışlardır. Geçmişte Kayseri Erciyesspor; Melikgazi Erciyesspor, Hacılar Erciyesspor isimleriyle de, Türkiye profesyonel liglerinde yer almış birçok açıdan Türkiye'nin renkli takımlarındandır. Maçlarını Kayseri Atatürk Stadyumu'nda oynamaktadır. Kayseri Erciyesspor,2006-2007 sezonunda Süper Ligden düşmesine rağmen Türkiye Kupası'nda finalde karşılaştığı Beşiktaş'a şansız bir şekilde yenilmiş ama Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla 2007-08 sezonunda UEFA Kupası'nda ülkemizi temsil etmiştir.Ayrıca Uefa Kupası'nda Türkiye'yi İkinci Ligde iken temsil eden iki takımdan biridir. Daha önce bunu Mersin İdmanyurdu başarmıştır. Ancak Süper Ligden düşmesiyle beraber birçok futbolcusunun kulüp ile ilikşisi kesilmiştir. Sponsorları ligden düşmelerinin ardından Pan-Küp olmuştur. Taraftar grubu Panterler'dir.

2007–2008 Sezonuna, ilk 6 hedefiyla başlayan ancak bu hedefini kıl payı kaçıran Kayseri ekibinde bu seneki hedef de ilk 6 olarak belirlendi. Transferde daha çok genç isimlere yönelen ekipte şu ana kadar Sivasspor'dan Taylan, Araklıspor’dan Selçuk, Yozgatspor’dan Mustafa ve Fatih, Kayserispor’dan Ali Çamdalı, Kemal Okyay ve Emannuel A.Douala, Kamerun’dan Bikoko, Beşiktaş’tan Kenan ve Kırıkkalespor'dan kaleci Onur alınırken; Kazım Karabükspor’a, Yusuf Soysal ise Ankaragücü'ne transfer oldu.

Yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Erciyesspor, şu ana kadar Ankara/Kızılcahamam'da İddaa'nın düzenlediği turnuvada 6 hazırlık maçı oynadı. Oynadığı 6 karşılaşmadan sadece İstanbulspor'a 2–1 kaybeden Erciyesspor; Malatya Bld. Spor’u 2–0,Marmarisspor'u 2–0,Sakaryaspor'u 3–0,Adana Demirspor'u 1–0 ve Bugsaşspor'u 3–1 mağlup etti. Oynanan bu maçlarda özellikle Fatih oldukça formda görünürken, Kenan Özer, Kemal ve Bikoko'da dikkat çeken diğer isim oldular.

Son hazırlık maçını 20 Ağustos Çarşamba günü kendi stadyumunda Adanaspor ile yapacak olan Erciyesspor, Bank Asya 1.Liginin ilk haftasında Samsunspor'a konuk olurken, ilk yarının son haftasında ise Altay'ı konuk edecek.

Kişisel Görüşüm:
Erciyesspor’da ben bir olumsuz bir de olumlu faktörden bahsedeceğim. Öncelikle olumsuz yönden başlamak istiyorum. Bildiğiniz üzere Kayseri şehrinin bir diğer takımı da Kayserispor. Oldukça başarılı bir sezonu bitirip bunu Türkiye Kupasını kazanarak taçlandıran Kayserispor, ülkemizi bu sene Uefa Kupası'nda temsil edecek. Şehir tamamen hafta sonu Almanya/Duisburg'da Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa finaline kilitlenmiş durumda. Ardından da Kayserispor'un Uefa Kupası'daki maçları başlayacak ve şehir yine ilgisini Kayserispor'a verecek. Erciyesspor ile ilgilenen kesim oldukça sınırlı ve bunun da ben uzun vadede başarı getireceğine inanmıyorum. Olumlu yön ise Erciyesspor'un teknik direktörü Mehmet Bulut. Takımı artık her yönüyle tanıyor, transferler tamamen kendi isteği doğrultusunda yapıldı. En önemlisi bu ligi çok iyi tanıyan bir teknik direktör. Hiç umulmadık anlarda yaptığı hamlelerle maçı takımına kazandırmayı biliyor. Hiç uzağa gitmeye gerek yok bu sene Sakaryaspor deplasmanında oynanan ve Erciyesspor'un 1–0 kazandığı maçı izlerseniz bana hak vereceksiniz. Son olarak diyeceğim, Kayseri ekibinde olumsuz faktörün daha çok ağır bastığını düşündüğüm için ilk 2 sıra büyük bir mucize olur; fakat Mehmet Bulut sayesinde ise ilk 6'yı zorlamaları muhtemeldir.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: