12 Eylül 2008 Cuma

"sonuç ne olur"


Manisaspor, Malatya’da Kaybetmez
Geçen hafta Güngören deplasmanında aldığı galibiyetle taraftarlarını sevindiren Malatyaspor, bu hafta iç sahada çok zorlu bir rakibi konuk ediyor. Ligin ilk 2 haftasında göründü ki deplasman ekibi bu sezon sürekli üst sıralarda yer alacak. Geçen hafta Rizespor’la çok zorlu bir maça çıkan Manisa ekibi,rakibini 90 dakika boyunca sürklase eden bir futbol ortaya koydu. Pozisyonları cömertçe harcayan bu ekibin 2 net penaltısının da verilmediğini söylemeliyim. Kadrosunda Cenk, Muhammed Hanifi, Fatih,Yiğit gibi isimleri bulunduran Manisa’nın Malatya’da kaybetmesi benim için sürpriz olur.Yüksek güvenle Manisa kaybetmez.

Bu Paşa Başka Paşa
Bank Asya 1.Liginin kuşkusuz en büyük favorilerinden olan Kasımpaşa, beklentilerim dahilinde Erciyesspor’u deplasmanda devirdi. Mertol, Alpaslan, Erhan ve Sertan gibi ligin üstünde futbolcuları kadrosunda barındıran bu ekip, geçen hafta belki iyi bir oyun ortaya koyamadı; ama yakaladığı 2 pozisyonu da gole çevirdi. Diğer yandan Kartalspor, birçok oyuncuyu kadrosuna dâhil etti. Onlar da ilk hafta kaybetmelerine rağmen, ikinci haftada iç sahada Samsunspor’u güzel bir oyun sonrasında devirdiler. Fakat deplasman karneleri çok güvenilir değil. Taraftarının karşısında güzel oyun sergileyen Kasımpaşa, rakibini devirecektir. Ayrıca bu maç gollü geçer. Orta güvenle Kasımpaşaspor kazanır.

Antep’ten Çıkış Yok
Suat Kaya yönetimindeki G.Antep Belediyespor’un çıkışı devam ediyor. Takım çok arzulu. Genci ve tecrübelisi aynı hedefe odaklanmış, yenilmeyi değil, hep kazanmayı arzulayan, rahat bir takım olarak dikkatleri çekiyor. Bu yıl takımda üç isim var ki, herkesin üzerinde durması gerekiyor: Da Silva Alaves, Mustafa Şahintürk ve Cafercan. Geçen haftaki Adanaspor deplasmanında istekli oyunları, başarı arzuları ve takımdaşlıkları görülmeye değerdi. Diğer yandan Erciyes, ilk 2 haftada pek bir varlık gösteremedi. Türkiye Kupasında ilk turu geçtiler ama aynı başarılı çizgilerini ligde gösteremiyorlar. Bunun yanında Kayseri şehrinin tamamına yakınının Kayserispor’a destek vermesi, Erciyes’in pek önemsenmediğini gösteriyor. Hafta içi Kayserispor’un PSG ile oynanacak UEFA Kupası maçına şehir kilitlenmiş durumda. Herkes bu maçı bekliyor. Bu şartlar altında Erciyes, Antep’te zorlanır. Orta güvenle Antep kazanır,yüksek güvenle Antep BB yenilmez.

Bir Bakışta Bank Asya 1.Ligi Tahminleri

Sakaryaspor-Adanaspor: 0-2
Malatyaspor-Manisa: 0-2
Kasımpaşa-Kartalspor: 1
Antep BB-Erciyes: 1-0
Diyarbakır-Boluspor: 1
Rizespor-Orduspor: 1
Altay-Karşıyaka: 1-0
Samsunspor-Giresunspor: 1-0

İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: