9 Eylül 2008 Salı

ikinci haftanın analizi


Adanaspor-Gaziantep Bş.Bld.Spor (1-2)
İlk yarıda her iki takımda istenilen oyunu ortaya koyamazken, ilk 45 dakikalık dilim orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İkinci yarının başlarında Adanaspor, Mbilla’nın attığı gol ile skorda üstünlüğü yakaladıktan sonra 1-0'ı koruma amaçlı defansa çekildi. Bu dakikalardan sonra özellikle konuk Antep ekibi, Mustafa Şahintürk, Cafercan ve Da Silva Alaves ile etkili olmaya başladı. Nitekim Brezilyalı Da Silva, maç içerisinde önce bir penaltı yaptırdı, Adanaspor’un oyun içinde 10 kişi kalmasına neden oldu ve takımı adına da 1 gol atarak maçın yıldızı oldu. İlerleyen dakikalarda da etkili olan Gaziantep BB'de Mustafa Şahintürk, Adanasporlu defans oyuncusu Ersan'ın hatasını iyi değerlendirerek takımının galibiyete ulaşmasını sağladı. Bu sonuçtan sonra Gaziantep Bş.Bld.Spor, puanını 6'ya çıkarırken liderliğini korudu,Adanaspor ise 2.hafta sonunda da puanla tanışamadı. Ayrıca dün beklenen bir gelişme oldu ve Adanaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, istifa etti.

Giresunspor-Altay (2–3)
İlk yarıda konuk ekip Altay, temkinli bir oyun ortaya koyarken, rakip kalede gol arayan, yakaladığı bazı pozisyonları değerlendiremeyen Giresunspor oldu. İkinci yarıya da daha istekli başlayan ev sahibi oldu. Bunun karşılığında gol pozisyonlarına giren Giresun, bunların ikisini Aydın ile üst üste değerlendirerek karşılaşmada 2–0 öne geçti. Golden sonra konuk ekip daha baskılı oyun ortaya koymaya başladı ve Tiago ile bir de gol kaydetti. Baskısını devam ettiren Altay, karışılaşmanın son dakikasında ise önce Mehmet Budak hemen ardından Şehmuz ile üst üste 2 gol kaydederek öne geçti ve maçı İzmir ekibi 3–2 kazandı. Aynı Adanaspor'da olduğu gibi Giresunspor'da da son dakikalarda gelen bireysel hatalar maçın kaybedilmesinde rol oynarken, Altay 2 hafta sonunda puanını 6'ya çıkardı ve zirve takibini sürdürdü.

Karşıyaka-Karabükspor (2–1)
5 takımla profesyonel liglerde mücadele veren İzmir şehri, bu hafta 5'te 5 yaptı. Altay, Giresun’u deplasmanda 3–2 yenerken, TFF.2.Liginde mücadele veren Bucaspor ve Altınordu'da rakiplerini kolay geçerken, TFF 3.Liginde mücadele veren Göztepe de ligin ilk haftasında Mustafa Kemalpaşaspor'u mağlup etti. İzmir'in bir diğer köklü kulübü olan Karşıyaka da pazar akşamı oynanan zorlu maçta Karabükspor'u yenmeyi bildi. Maça dönecek olursak, Karabükspor en az 1 puan alacağı müsabakadan puansız döndü. Maçın başında gelen 2 sakatlık, deplasman takımının oyun kurgusunu bozarken, Karşıyaka'nın Yunus'la attığı golde pozisyonda faul var mı yok mu nedeniyle uzun süre tartışıldı.Deplasmanda oynamasına rağmen Karabükspor, Karşıyaka'ya az pozisyon verirken, maç içindeki en net pozisyonu da yine Karabükspor buldu.Bu sonuçtan sonra Karşıyaka yoluna kayıpsız devam ederken, Karabükspor ise 3 puanda kaldı.

Erciyesspor-Kasımpaşaspor (1–2)
İlk yarıda ev sahibi üstün oynarken, Kasımpaşa duran top dışında pozisyon bulamadı. İkinci yarıda oyun rölantide giderken, Kasımpaşaspor 2 pozisyon buldu ve bu iki pozisyonu da önce Alpaslan sonra da Batista ile gole çevirdi. Özellikle ikinci yarıda Erciyesspor'un mücadele gücünden giderek düştüğünü, tam tersine Kasımpaşaspor'da ise mücadele gücünün arttığını belirtmeliyim. Bu sonuçtan sonra Erciyesspor, henüz puanla tanışmazken, Kasımpaşaspor ise yoluna kayıpsız devam etti.

Sakaryaspor-Diyarbakırspor (0–1)
Sakaryaspor, geçen yılki gücünden çok şey kaybetmiş. Aslında kadroları iyi ancak zamana ihtiyaçları olduğu kesin. Geçen hafta içi kupa maçında Kartalspor'u net bir skorla devirmişlerdi fakat o maça Kartalspor tamamına yakın yedek takımla çıkmıştı. Diyarbakırspor'un golü Sakaryasporlu oyuncuların ofsayt düşüncesi içinde duraklamış oldukları pozisyon sonucunda geldi. Skor 1–0 olduktan sonra risk alan ev sahibi defansta açıklar verdi ve birçok müsait pozisyonu deplasman takımı Diyarbakırspor değerlendiremedi. Bu sonuçtan sonra Diyarbakır yoluna kayıpsız devam ederken, Sakaryaspor ise henüz puanla tanışamadı.

Manisaspor-Ç.Rizespor (1–1)
Haftanın maçında ne şiş yandı ne kebap. Maçın başında konuk ekip skorda üstünlüğü ele alırken, ilerleyen dakikalarda Manisaspor oyunun tek hâkimi olarak göründü. Özellikle ikinci yarıda birçok pozisyonu gole çeviremeyen Manisa ekibi, farklı kazanacağı bir maçı berabere bitirdi. Bu arada maç içinde Manisa ekibinin 2 net penaltısının verilmediğini, taraftarın da maça ilgi göstermediğini söylemeliyim.

Kartalspor-Samsunspor (2–1)
Samsunsporlu taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada, özellikle ilk yarıda ev sahibi ekip çok üstün göründü.Hafta içi 120 dakikalık Kupa maçının ardından, Çankırı Bld.Spor'u eleyen Samsun'da yorgunluk maç içinde çok net görünürken, son 35 dakikalık dilimde Kartalspor baskısını arttırdı ve önce golcü oyuncu İskender'in ardından da Ümit'in golleriyle skorda rahatladı. Samsunspor'un tek sayısını son dakikalara doğru bu sene Erciyesspor'dan transfer edilen ve ilk iki hafta itibariyle gol krallığında ilk sıraya ulaşan Burhan attı.

Güngören Bld.Spor-Malatyaspor (0-1)
Her iki takım da ilk hafta yenilmelerine rağmen, ortaya koydukları üstün futbolla beğeni kazanmışlardı. İstanbul'daki Malatayalıların desteğini de arkasına alarak maça başlayan konuk ekip, maçın başlarında Hakan ile bulduğu golle maçı kazanmasını bildi. Bu sonuçla Malatyaspor,3 puanla tanışırken, Güngören Bld. Spor ise henüz puanla tanışmadı.

Orduspor-Boluspor (1–0)
Seyircisiz oynanan maçta ilk galibiyetini arayan 2 takımdan gülen taraf, ilk yarıda Bruno ile attığı golü koruyan Mor-Beyazlılar olurken, konuk ekip Boluspor ise puanla tanışma umutlarını gelecek haftaya bıraktı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta ev sahibi, frikik golüyle 3 puana ulaştı. Geçtiğimiz sezon birçok maçta gol pozisyonu ile karşı karşıya kalan ve 10 gol atan Bolusporlu İbrahim'in ilk 2 haftada henüz gol atamaması hatta pozisyona dahi girememesi, tek forvetli sistemin işe yaramadığını açıkça ortaya koydu. Sonuç olarak Orduspor, ilk 3 puanına ulaşırken, Boluspor ise henüz puanla tanışamadı.
İsmail Eğriparmak

Hiç yorum yok: