2 Eylül 2008 Salı

ilk hafta / ismail eğriparmak


İlk Haftanın Analizi

G.Antep Bş.Bld.Spor-Sakaryaspor (2-0)
G.Antep Bş.Bld.Spor'un teknik direkötürü Suat Kaya, soyadı gibi gerçekten "Taş" gibi bir takım yarattı. Antep ekibi ilk haftada, Sakaryaspor’u 2–0 mağlup ederek, ligde iddialı olduklarını gösterdi. Suat Kaya ile her zaman disiplinli ve kontrollü bir görüntü çizen Antep Bş.Bld.Spor, bu yıl birçok takımın canını yakacak gibi görünüyor.
Maça dönecek olursak, ilk yarıda vasatı aşmayan oyun, ikinci yarıda ise ev sahibinin baskılı oyununu gördük. Antep ekibi, Cihan Can ve Mustafa Şahintürk'ün attığı gollerle kazanırken, bu maçta Sakarya ekibi iyi bir futbol ortaya koyamadı ve zamana ihtiyaçları olduğu görüldü.

Boluspor-Manisaspor (0–2)
İlk iki için en fazla şans verdiğim takım olan Manisa, beklentilerim doğrultusunda deplasmanda kazanırken, bu ligin en iyi takımlarından birisi olduğunu gösterdi. Ev sahibi Boluspor, maç boyunca pozisyon üretemezken, defansta yapılan hatalar, orta sahanın etkisizliği, mağlubiyete davetiye çıkarırken, oyun 2–0 iken ev sahibi takım taraftarlarının farklı tezahüratları Boluspor, teknik heyeti ve yöneticilerini üzdü. Manisaspor’u galibiyete taşıyan golleri Sezer ve Muhammed Hanifi attı.

Altay-Kartalspor (3–2)
Gol düellosu şeklinde geçen maçı İzmir ekibi kazandı. Her iki takımda iyi bir mücadele örneği ortaya koyarken, maçın kırılma anı ise skor 2–2 iken Kartalspor'un çok müsait pozisyonu gole çevirememesi oldu. Kartalspor, takımını tanıtırken defansının sorunlu olduğunu söylemiştim. Nitekim İstanbul ekibi ilk hafta kalesinde 3 gol gördü. Altay, adına golleri Burak (2) ve Alp atarken, konuk ekibin gollerini golcü oyuncu İskender ve Zafer kaydetti. Bu arada transferin son gününde Beşiktaşlı Mehmet Sedef,1 yıllığına (kiralık) Altay'a transfer oldu.

Ç.Rizespor-Güngören Bld. Spor (3-2)
Aldığı birçok isimle yeni bir takım olan ve uyum sorununu atlattığı zaman,ligde çok iyi işler yapacağına inandığım Rize ekibi, zorlanmasına rağmen maçı son dakikada attığı golle kazandı ve lige 3 puanla başlamanın sevincini yaşadı. Güngören ekibi ise kadrosunda İzzet'i ve Turan'ı tutarak bence en iyi transferini yaptı(!) Maçın yıldızı attığı 1 gol ve yaptığı 1 asistle Serdar Samatyalı olurken, Okan Öztürk ve Murat Uluç'ta oyunlarıyla beğeni topladılar.

Samsunspor-Erciyesspor (2–1)
Genç bir ekiple yola çıkan Samsunspor, ilk haftada güçlü Erciyesspor'u yenerek dikkatleri üzerine topladı. Teknik direktör Hayrettin Gümüşdağ ile ilerleyen haftalarda da daha iyi olacaklarının sinyallerini verirlerken, üst sıraları zorlayabilecek kapasitede olduklarını gösterdiler. Konuk Erciyesspor da net gol pozisyonları bulmasına rağmen bunlardan sadece birini değerlendirdi ve ilk haftayı puansız kapadı. Müsabakada ayrıca Samsunsporlu tecrübeli oyuncu Serkan Aykut skor 0–0 iken bir penaltı atışından yararlanamadı.

Diyarbakırspor-Orduspor (1–0)
Orduspor, zor günler yaşıyor. Kulüp karmakarışık. Başkan ve yönetim belli değil. Başlarında teknik direktör yok. Maça dönecek olursak iki takım da maç içinde istenilen oyunu sergileyemezken, Emrah Bozkurt ev sahibine 3 puanı getiren golü kaydetti. İki takım arasında oynanan son karşılaşmalara bakıldığında devamlı olarak Orduspor'un Diyarbakırspor'a karşı üstünlüğü söz konusu iken, bu maçta Diyarbakırspor, bu şansızlığına da son vermiş oldu. Bu arada transferin son gününde Galatasaraylı Erhan Şentürk, Diyarbakırspor'a kiralandı.

Karabükspor-Giresunspor (1–0)
Ligin yeni ekiplerinden olan Karabükspor, taraftarının da desteğiyle sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Oyunda ev sahibi ekip üstün görünürken, skor 0–0 iken Giresunspor, bir penaltı atışından yararlanamadı. Karabükspor’a 3 puanı getiren golü, eski Adanasporlu, Beşiktaşlı Ümit Aydın penaltıdan attı. Bu arada transferin son gününde Manisasporlu sağ kanat oyuncusu Sinan Özkan ve Denizlisporlu stoper İbrahim Çelik, Giresunspor’a transfer oldu.

Malatyaspor-Karşıyaka (0–1)
Genç bir ekiple yola çıkan iki takımın mücadelesinde ilk yarıda ev sahibi ekip, Karşıyaka’ya göre daha atak bir futbol sergiledi. Kayısılar’dan Caner ve Serkan Dökme, İzmir temsilcisinin kalesinde tehlike yarattı. Ancak bu ataklar sonuç vermedi ve ilk yarı 0–0 sona erdi.2. yarıya Karşıyaka, daha derli toplu başladı. Yunus ve Cihan'ın baskılı oyunu Malatya'yı sindirdi. Bu futbolcuların attığı şutları Malatya kalecisi Emrah zorlukla önledi. 70'te kazanılan köşe atışını Emre kullandı. 6 pasa süzülen topa iyi yükselen Yunus, kafayla topu Malatya ağlarına yolladı. Yediği golle şok olan ev sahibi ekip beraberlik için bastırdı ancak karşılaşma bu skorla sona erdi. Ayrıca Hacettepeli Ferhat, transferin son gününde Karşıyaka'ya transfer oldu.

Kasımpaşaspor-Adanaspor (1-0)
Adanaspor'un cumartesi günü Kasımpaşaspor karşısında oynadığı futbol herkesi şaşırtmış olacak. Maçın başından sonuna kadar ağır bir savunma, orta alanda tamamlanamayan paslar, gol yollarındaki etkisizlik ve takımca maça konsantre olamamanın cezasını Adana'ya puansız dönerek aldı. Ev sahibi Kasımpaşaspor ise güzel bir oyunla hak ettiği 3 puanı aldı. Özellikle savunması ve orta sahası çok güçlü olan Kasımpaşaspor, daha öncede yazdığım gibi ligin en oturmuş takımı. Sertan Eser gibi çok süratli bir futbolcu ile tehlike yaratmayacakları rakip yok. Bu arada transferin son gününde Adanasporlu eski oyuncu Ahmet Yıldırım, tekrardan Turuncu-Beyazlı ekiple anlaştı.

NOT: Lig analizi, puan durumuna göre yapılmıştır.

Hiç yorum yok: