28 Ocak 2009 Çarşamba

Bank Asya Birinci Ligde 19.Haftanın Analizi


Rizespor-Manisaspor (0-2):Zirve mücadelesi veren takımların puan kaybettiği haftada her iki takımda kazanarak avantaj elde etmek istiyordu.Maçın hemen başında Rafael’in golüyle öne geçen Ege ekibi ilk yarının son dakikalarında kadar skorda olduğu gibi oyunda da üstün olan taraftı;fakat devrenin sonuna doğru ve ikinci yarının başında oyundaki üstünlük ev sahibi Rizespor’a geçti.Bu dakikalar içerisinde pozisyonları değerlendiremeyen Yeşil Mavili ekip karşısında,Sezer Öztürk’ün golüyle 2-0 öne geçen Manisaspor,tekrardan oyundaki hakimiyeti ele aldı ve maçı da bu skorla kazandı.Bu arada karşılaşmanın 88. dakikasında konuk ekip Manisaspor’un 2-0 üstün olduğu sırada,Rizesporlu taraftarlar takımlarına ve yönetim kuruluna tepki gösterdi.Taraftarlar daha sonra söktükleri koltukları sahaya atmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik güçleri taraftarlara müdahale ederken, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır yardımcılarıyla birlikte soyunma odasına gitti. Yaklaşık 15 dakika duran karşılaşma, hakemlerin sahaya çıkmasıyla tekrar başladı. Sonuç olarak Manisaspor,çok zor bir deplasmandan 3 puanla dönerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Kasımpaşa-Erciyesspor (1-1):
Devre arası transfer dönemini iyi geçiren ekiplerden olan Erciyesspor,en az 1 puan hedeflediği Kasımpaşa deplasmanından istediğini alarak Kayseri’ye döndü.İlk yarıda Erciyesspor’un,ikinci yarıda ise Kasımpaşa’nın oyunda üstün olduğu mücadelede maçın hakkı da beraberlikti.

Karabükspor-Karşıyaka (0-0):
Son haftaların iki formda ekibini karşı karşıya getiren mücadele yoğun yağış altında oynandı.Maçın başından ilk yarının son 10 dakikasına kadar oyunda üstün olan taraf Karabükspor’du.İlk yarının sonlarına doğru oyunda dengeyi kuran Karşıyaka,bu dakikalar içerisinde Cihan ve Zafer ile bulduğu net pozisyonları değerlendiremedi.Bu pozisyonlarda kaleci Bülent Ataman başarılıydı.İkinci yarıda da karşılıklı ataklar vardı ama her iki takımda girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve maç başladığı gibi sona erdi.Bu arada Karabükspor takımı bir penaltı atışından yararlanamadı.

Diyarbakırspor-Sakaryaspor (0-1):
Oynadığı son 11 maçının 10′unu kaybederek ligin dibine demir atan Sakaryaspor,kabustan uyandı. Zirveye oynayan rakibinin cezası nedeniyle Gaziantep Kamil Ocak Stadı’nda oynanan mücadelenin 2.yarısında Özgürcan ile bulduğu golle zafere ulaşan Tatangalar ligde kalma yolunda moral buldu.Rakiplerinin puan kaybetmesi kamp dönemini iyi geçirmeyen Güneydoğu temsilcisinin tek tesellisi oldu.

Altay-Giresunspor (1-1):
Saha zemininin oldukça kötü olduğu Alsancak Stadyumunda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde her iki takımda bulduğu gol pozisyonlarının sadece birer tanesini değerlendirdi.Merter’in golüyle ilk yarıyı önde kapatan İzmir ekibi karşısında,ikinci yarıda Aydın’ın golü Karadeniz ekibine 1 puanı getirdi.Maç sonunda istifa sinyali veren Altay teknik direktörü Feyyaz Uçar’ın görevine ise yönetim kurulu dün gündüz saatlerinde son verdi.

Samsunspor-Kartalspor (4-0):Devre arasında birçok futbolcusuyla yolları ayıran Kartalspor,beklediğim gibi düşüşe geçti.Samsun deplasmanında hiçbir varlık gösteremeyen İstanbul temsilcisi karşısında,oldukça rahat bir oyun sergileyen Samsunspor,Burhan (2),Turgut ve Ömür’ün golleriyle sonuca giderken alt sıralardan biraz da olsa uzaklaştı.

Boluspor-Orduspor (2-0):Ligde ilk 6′yı hedefleyen iki takımın mücadelesinde 3 puanın sahibi ev sahibi Boluspor oldu.Rakibini Fatih ve Sertan’ın golleriyle geçen Kırmızı Beyazlılar’ın iki topu da direkten döndü.Konuk Orduspor’da ise düşüş devam ediyor.Son 3 maçta sadece bir gol atan Ordu’da gol kralı Bruno’da son haftaların suskun golcüsü olarak yer aldı.

Malatyaspor-Güngören Bld (2-1):Ligde sıkıntılı günler geçiren Malatyaspor ile,inişli çıkışlı bir performans gösteren Güngören arasındaki maçta gülen ev sahibi Malatyaspor oldu.Malatyaspor bu galibiyetle biraz da olsa rahatlasa da ligde kalması için mutlaka takviye şart.Güngören ise sürpriz sonuçlar alsa da beğenmediğim takımlardan.İnişli çıkışlı performansları lig sonuna kadar devam edecek.

G.Antep Bş Bld-Adanaspor maçının analizini GEREKLİ GALİBİYET başlığı altında yayımlamıştım.Bilginize…

Hiç yorum yok: