1 Ekim 2008 Çarşamba

ismail eğriparmak/analiz


Beşinci Haftanın Analizi

Öncelikle herkesin Şeker Bayramını kutlarım. Ayrıca Adanaspor-K.Erciyesspor maçı öncesi bıçakla yaralanan ve Adanaspor tribününün önemli isimlerinden olan Soner Gümüş ve Şenol Yıldızdoğan'a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Hafta sonu oynanan maçların değerlendirmesine geçecek olursak:

Altay-Manisaspor (1–1)
Haftanın maçında kazanan çıkmadı. İki takımın da kazanmak için oynaması, seyir zevki açısından güzel bir mücadele olmasını sağladı.37.dakikada Rafael'in oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Manisaspor, Cenk İşler ile öne geçse de Altay takımın büyük baskısına dayanamadı ve Burak takımı adına beraberliği getiren golü attı. Özellikle son 20 dakikası büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmada baskısını arttıran, gol için saldıran Altay takımı oldu. Son dakikalara doğru eski Adana Demirsporlu Yiğit'in de kırmızı kart görmesiyle sahada 9 kişi kalan Manisa karşısında Altay uzatmanın son dakikasında Şehmuz ile bir de penaltı atışından yararlanamayarak galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Kasımpaşa-Karşıyaka (1–1)
Altay ve Manisa'nın birlikte karşılaştığı haftada Kasımpaşa, Karşıyaka’yı yenerek zirveye çıkmayı istiyordu ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve rakibine oranla kötü oynadığı karşılaşmada beraberliğe razı oldu.59.dakikada bu sene Hacettepespor'dan transfer edilen Ferhat'ın attığı golle deplasman takımı skorda üstünlüğü yakalarken ev sahibi ekip bu gole Erhan Küçük ile cevap verdi. Kasımpaşa deplasmanında hedefi 1 puan olan Karşıyaka, oynadığı iyi oyunla galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Diyarbakırspor-Ç.Rizespor (1–2)
Zirveyi yakından ilgilendiren bir başka mücadele de Diyarbakır'da oynandı. İlk yarıda ev sahibi ekip, ikinci yarıda ise deplasman ekibi oyunda üstün olarak göründü. Volkan’ın kendi kalesine attığı golle skorda 1–0 öne geçen Güneydoğu temsilcisi, Erhan ve Ufuk'un 60.dakikadan sonra oyundan düşmesiyle oyundaki hâkimiyet Rizespor'a geçti. Son 5 dakikaya 1-0 önde giren Diyarbakırspor,Riberio'nun 2 golüne de engel olamayarak sahadan puansız ayrılan taraf oldu.

Sakaryaspor-Kartalspor (1–3)
Yeni teknik direktörü İlker Yağcıoğlu ile ligdeki ikinci maçına çıkan Sakaryaspor şaşırtmaya devam ediyor. Lige şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak ilk haftadan beri beklenilen oyunu ortaya koyamayan Yeşil-Siyahlılar, ikinci yarının hemen başında Eray'ın attığı golle öne geçtiği karşılaşmada rakibine net bir skorla mağlup oldu.Deplasman ekibinde ilk haftalardan beri görülen uyum sorununun bu maçta aşıldığı görüldü. Kartalspor'u zafere götüren golleri, Gökhan, Ümit Tütüncü ve Zafer Çevik attı.

Karabükspor-Orduspor (2–2)
Bu maça kadar beraberliği bulunmayan iki Karadeniz ekibinin mücadelesinde kazanan çıkmadı. Yağışlı ve kaygan bir zeminde oynanan mücadelede iki ekipte iyi bir oyun sergilerken, ev sahibinin bu maça tam 6 eksikle çıkması puan kaybının en önemli nedeni olarak göründü. Maç içinde Karabükspor adına net bir penaltı verilmezken, Karabükspor adına golleri Ümit Aydın ve Murat Özkan, Orduspor adına da Bruno ve Aytekin attı. Ayrıca maçın son dakikasında Ordusporlu Hakan Çimen kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Karabükspor teknik direktörü Turgut Uçar görevinden ayrıldı.

Adanaspor-Erciyesspor (3–2)
Geçtiğimiz hafta güçlü Diyarbakırspor'u yenerek, ligdeki ilk galibiyetini alan Toros Kaplanlarında çıkış bu maçta da sürdü. Maça fırtına gibi başlayan Adanaspor, Emrah Bedir'in henüz 3.dakikada attığı golle skorda 1–0 öne geçti. Yine aynı futbolcunun 9.dakikada penaltı yaptırmasıyla kazanılan penaltı atışını Hakkı gole çevirerek skorda rahatlayan Adanaspor, rehavetin de verdiği etkiyle oyundaki üstünlüğü Erciyes'e kaptırdı. İlk yarı bu skorla sona ererken ikinci yarıdaki oyun hâkimiyeti yine Erciyes takımındaydı. Özellikle benim ilk 11'de başlamalarını beklediğim ancak oyuna ikinci yarıda giren Kemal ve Taylan'ın maça dâhil olmalarından sonra konuk ekip baskısını arttırdı ve Kemal farkı bire indiren golü attı. Maç tam bu skorla bitecek derken, yine oyuna sonradan giren Adanasporlu Halit, takımını rahatlatan golü attı. Ancak gol düellosunda son sözü Erciyesli Taylan söyledi.
Bu sonucun ardından iç sahada üst üste 2 maç oynayan Adanaspor yarışta ben de varım dedi. Maçın yıldızı Emrah Bedir olurken, maçın kötüleri Adanasporlu Fevzi ve Erciyessporlu Ramazan oldu.


Gaziantep Bş.Bld.Spor-Giresunspor (0-1)
Geçen hafta istifa eden Mehmet Birinci'nin yerine teknik direktörlüğe Cengiz Demir'i getiren Giresunspor, bundan önce kaybettiği 2 maçta (Altay ve Kasımpaşa maçları) son dakikada üzülürken, bu sefer son dakikada Hasan Aydın'ın attığı golle galip geldi.İlk yarıda da ikinci yarıda da ev sahibi G.Antep BB oyunda üstün görünen taraf olurken, birçok pozisyondan yararlanamadılar. Antep deplasmanına 1 puan için gelen Çotanaklar, üç puanla Giresun'a dönerken, Antep takımındaki düşüş bu hafta da sürdü.

Samsunspor-Güngören Bld. Spor (3–0)
Lige iyi bir giriş yapamayan iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Samsunspor oldu. Karadeniz temsilcisi, her iki yarıda attığı gollerle rahat ve farklı kazanırken, üst sıralara tırmanacağını bu maçla birlikte gösterdi. Samsunspor ile ilgili olarak diyeceğim, sezon içinde ekonomik zorluklar baş göstermezse ilk 6 mücadelesi içinde olacakları yönünde. Güngören takımı ise bildiğiniz gibi bu ligin en zayıf kadrosuna sahip. Kısıtlı bir kadroyla mücadele ediyorlar ve her hafta sakat ve cezalı futbolcuların oluşu zaten geniş olmayan kadroda zor durumda kalmalarına neden oluyor.

Malatyaspor-Boluspor (2–0)
Geçen hafta içinde Fortis Türkiye Kupasında Hacettepespor'u Celil'in golüyle eleyen Malatyaspor'da aynı oyuncu bu hafta da Boluspor'a karşı golünü atarak takımının 3 puan almasında en büyük payın sahibi oldu.90 dakika içinde maçta tempo düşük olurken, maç içinde oyun üstünlüğü Malatyaspor’daydı. Ancak maçın kader anı ilk yarıda Boluspor'un direkten dönen topu oldu. Ev sahibi takımın ikinci golü 72.dakikada Celil'in pasıyla topla buluşan Serkan Dökme'nin sert vuruşunda topun, defans oyuncularına çarparak ağlarla buluşmasıyla geldi. Maç bu skorla sona ererken ev sahibi takımın toparlanma yolunda olduğu görüldü.

Hiç yorum yok: