31 Ekim 2008 Cuma

gölge etmeyin


Bırak o topu, biz köşeye koyarız onu bay hakem, siz gölge etmeyin yeter, başka ihsan istemeyiz...

sakata gelmek

Sezon başında Hüsnü Özkara ile start almakla kafadan sakata gelmiştik,
Yine o Hüsnü Özkara'nın müthiş hocalığı sonucu yanlış transferlerle sakata ayrıca gelmiştik,
Şampiyon kadronun bozulması da bizi sakata getirmişti,
Orta sahasız bir takım haliyle sakata gelir,
Kırmızı kartlarla art arda sakata geldik,
Hakemlerin enteresanlığı ayrı bir sakatlıktı,
Emrah'ın antrenmandaki sakatlığı ayrı bir sakatlık oldu haddizatında,
Sezonu kapatması bizi felç eden bir sakatlık oldu,
Ritmimizi bir türlü yakalayamamamız tam bir sakatlıktır,
İşte son antrenmanda üç sakatlık yaşandı; Emre, Halit, Ümit...
Orada da durum bir hayli sakat...

Şu "sakata gelme" işi iyice kronikleşmeden bir çıkış bulalım...

28 Ekim 2008 Salı

kriz


Dünyanın yaşadığı bir ekonomik kriz değil başlıktaki. O da bizi ilgilendiriyor tabi ki bir dünyalı olarak. Yakında bir vatandaş olarak da muhatap olacağız kendisiyle. Dileriz kötü şeyler yaşanmaz, ama bu işler dilekle milekle olmuyor. Önlemler gerekiyor, profesyonel düzeyde.

Şimdiki zaman itibariyle bizi Adanaspor'umuzun yaşadığı kriz ilgilendiriyor. Burada da işler dilekle temenniyle düzelecek gibi değil. Acilen profesyonel önlemler Adanaspor'da da kaçınılmaz, hatta mecburi...
İş işten geçmeden...
Keşkelere kalmadan...
Kaşıkla topladığımızı kepçeyle vermeden...
Taraftar olarak sakinliğimizi korusak da büyüklerimizden içimizi rahatlatacak önlem paketi imaları bekliyoruz.
Bir umut yani... ama yoksulun ekmeği olmayanından...
Gelişmeleri derinleşen Adanaspor aşkıyla bekliyoruz...
ve her yenilgide bu takımı daha çok seviyoruz bre, daha çok seviyoruz...Bu takımı sevmeyi bir "tarz" diye belleyerek...

22 Ekim 2008 Çarşamba

küçük şiddette bir deprem


Adanaspor'da küçük şiddette bir deprem yaşandı. Şöyle ki;
Hakkı kendi rızasıyla (açıklama bu) kulüpten ayrıldı,
Erkan yetersiz performanstan dolayı (açıklama yine bu) kadro dışı bırakıldı,
Cem ve Alper de başkanla el sıkışarak (bu da böyle açıklandı) alt yapıyla antremana döndü.
Emrah Bedir ve Habip Tok'un durumlarını bir önceki yazıda konuşmuştuk.
Buradaki en büyük kayıp Emrah Bedir'dir. Habip'in hazır olması (ihtimali mi desek) bizi teselli eden iyi bir gelişme.
(Not: Habip'in sakatlığı -bildiğimiz kadarıyla- onun kendine iyi bakıp bakmamasıyla ilgili değil, futbolcumuzun karın kaslarıyla ilgili bir sorunu olduğu biliniyor.)
Cem için çok yazdık. (Hatta hala iddia ediyoruz, sezon başında hazır olan bir Cem'le şimdiki konumumuz çok farklı olurdu.) Çok önemli bir futbolcumuzdu. Demek ki olmayınca olmuyor...
İşin saha dışındaki boyutlarına da aklımız ermiyor.
Ama hal ve gidiş nasıl olursa olsun sonuna kadar, son sözü diyene kadar mücadele... Unutmayın, Adanaspor "bitti" demeden hiçbir şey bitmez!

21 Ekim 2008 Salı

1 kötü 1 iyi haber



Emrah'ın sakatlığı tam anlamıyla soğuk duş etkisi yarattı. Takım adına ürpertici bir soğuk... Çünkü zaman gösterdi ki Emrah, şu aşamada, Adanaspor'un her şeyi...Bizim için çok ama çok önemli bir kayıp, telafisi olur mu kısa sürede? Zor!
İyi haber orta saha civarının lokomotifi olan ve hep övgüyle söz ettiğimiz Habip'in takıma katılacak olması...Bu geliş bir nebze de olsa bizi rahatlatacaktır. Dileriz verimli bir dönüş olur.

14 Ekim 2008 Salı

7.hafta/ ismail eğriparmak


Yedinci Haftanın Analizi

Kasımpaşaspor-Manisaspor (0–0)
Haftanın maçında ne şiş yandı ne kebap. Kurdukları kaliteli kadrolarıyla Bank Asya Liginin en büyük favorileri arasında gösterilen Kasımpaşaspor ve Manisaspor arasındaki mücadelede beraberliğe sevinen taraf konuk Manisaspor oldu. Ufukhan’ın kırmızı kart görmesiyle tam 60 dakika 10 kişi oynayan Manisaspor, Kasımpaşaspor takımına gol izni vermedi ve hem liderliğini hem de namaglup unvanını korumuş oldu.
Ev sahibi ekipte bu aralar bir düşüş görünüyor. Son 3 maçından sadece 2 puan alan ev sahibi takımda ilk haftalarda sergilenen güzel ve mücadeleci oyun son haftalarda yok. Manisaspor ise şu ana kadar hedeflenen puana ulaşmış durumda. Sene sonuna kadar Manisa takımını sürekli olarak üst sıralarda göreceğimiz kesin.

Altay-Boluspor (1–1)
Lige fırtına gibi bir giriş yapan Altay,oynadığı son 4 maçından da beraberlikle ayrıldı.Golcü Şehmuz’dan yoksun olarak Boluspor maçına çıkan Altay,mutlak favori olduğu karşılaşmada Burak’ın çok net kaçırdığı pozisyonları maç boyu aradı. Bu aralar oldukça çalkantılı bir dönem geçiren Boluspor karşısında kaleci Ziya’nın büyük hatasıyla öne geçen Altay, ilerleyen dakikalarda yapılan yanlış değişikliklerle ve skoru koruma amaçlı defansa çekilince oyundaki üstünlüğünü Boluspor’a kaptırdı. Son dakikalara doğru gelen Bilal’ın golü deplasman takımına beraberliği getirirken, en yakın rakiplerinin karşılaştığı bu haftada Altay galip gelemeyerek avantaj yitirdi. Maçın yıldızı ise Bolusporlu Erdem oldu.

Gaziantep Bş.Bld.Spor-Güngören Bld.Spor (3-0)
Çok az sayıda taraftarın izlediği maçı ev sahibi ekip rahat kazandı. Sezon öncesi yaptığı etkili transferlerin takıma uyum sağlamasıyla gücüne güç katan Antep ekibi, ilk yarıda gelen Mustafa Şahintürk ve Uğur’un golleriyle skor avantajını 90 dakika boyunca korudu. Zayıf Güngören Bld. Spor’un hiçbir varlık gösteremediği maçta, Baykal’ın da takımını 10 kişi bırakması farklı mağlubiyete davetiye çıkardı. Geçtiğimiz hafta güzel bir oyunla güçlü Kasımpaşa’yı deviren Güngören’in kadro yapısı itibarıyla, biraz daha zamana ve tecrübeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Güngören takımının sezon sonuna kadar bu tarz sürpriz galibiyet ve mağlubiyetlerine herkesin alışması gerekir. Ev sahibi ekip için ise söyleyeceklerim, her maçını deplasmandaymış gibi oynuyor. Çünkü iç sahada maçlarını 200–250 kişiye oynuyor. Taraftar desteği denen bir şey söz konusu değil. Her sene olduğu gibi bu sene de taraftar sıkıntısını fazlasıyla yaşayan Antep’in Mavi-Beyazlı ekibi artık yalnızlığa alıştı!

Erciyesspor-Kartalspor (1–1)
Bir başka, az sayıdaki taraftarın izlediği maçtı bu. Maçın başlarında Bikoko’nun golüyle öne geçen ev sahibi ekip, son dakikalara doğru Mesut’un golüne engel olamayarak sahadan beraberlikle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Erciyes-Diyarbakırspor maçından önce Erciyesspor kulüp başkanı Enver Kemaloğlu’nun yaptığı açıklamalar takım üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Futbolcuları ve teknik heyeti tehdit edercesine birtakım söylemlerde bulunan Enver Kemaloğlu kısa vadede istediğini almış görünüyor. 2 haftada alınan 4 puan takımı birazda olsa tehlikeli bölgelerden uzaklaşmaya yetti. Ancak bu ve benzeri açıklamaların uzun vadede başarı getirmeyeceği apaçık ortada. Kartalspor’un ise istikrarlı ilerleyişi devam ediyor. Teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın elinde geniş bir kadro var ve süreçte bu kaliteli isimlerle sürekli üst sıralarda dolaşacakları kesin.

Karabükspor-Ç.Rizespor (1–1)
Hafta içinde teknik direktörlüğe Hüsnü Özkara’yı getiren Karabükspor ile geçen sene Turkcell Süper Liginden düşen Ç.Rizespor’un mücadelesinden galip çıkmadı. Şadi, Ali Sakal, Kürşat, Özden ve Sedat’tan yoksun olarak Karabük deplasmanına çıkan Rizespor, Riberio’nun golüyle skorda üstünlüğü yakaladı. Son 15 dakikaya girilirken ev sahibi takımdan Hakan Bayraktar’ın da kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Karabükspor karşısında Rizespor’un daha rahat kazanması bekleniliyordu ancak Mahmut’un golü ev sahibi takımına 1 puanı getirdi. Sezon öncesi şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterdiğim Ç.Rizespor, şu ana kadar beklenileni veremedi. Tecrübeli kadrosuyla bu ligde mücadele eden bu takımda teknik direktör Metin Diyadin ve futbolcular tamamen hayal kırıklığı yaratmış durumdular. Karabükspor’a baktığımız zaman ise istikrarsızlık söz konusu. Genç kadro ile mücadele veren bu takımın uzun vadede başarı getirip getirmeyeceği şu anda soru işareti.Yalnız geçmiş senelere baktığımızda bu ligde genç kadro ile mücadele eden takımların pek başarılı olamadıkları ortada.

Diyarbakırspor-Malatyaspor (1–0)
İlk 3 haftada topladığı 7 puanla lige iyi bir giriş yapan ancak ardından oynadığı son 3 maçtan da mağlubiyetle ayrılan Diyarbakırspor ile son haftalarda oldukça formda görünen Malatyaspor arasındaki karşılaşmayı ev sahibi ekip ilk yarının son dakikasında Erhan Şentürk’ün attığı golle kazandı ve kötü gidişe dur dedi. Kadro kalitesi olarak birçok takımdan daha iyi durumda bulunan Diyarbakırspor aynı Rizespor da olduğu gibi hayal kırıklığı yaratan takımlardan. Yalnız başarının gelmesi için sadece iyi bir kadro yetmiyor, içte de istikrarlı bir yönetimin olması gerekiyor. Fakat şu ana kadar Diyarbakırspor’da bu gerçekleşmiş değil. Malatyaspor ise, geçen haftanın en büyük sürprizine imza atmış bir takımdı. Fakat dün sahada çok kötü bir Malatyaspor vardı. Skor belki 1–0, ama Malatya kalecisi Fevzi tam 6 mutlak golü önledi. Ayrıca Diyarbakırsporlu Hüseyin Kartal, bir de penaltı atışından yararlanamadı. Kısacası ev sahibi ekip dün tarihi farkı kaçırdı.


Adanaspor-Giresunspor (2–1)

Hafta içinde teknik direktörlüğe Mustafa Çapanoğlu’nu getiren Adanaspor, yeni hocasıyla çıktığı ilk maçtan 3 puanla ayrılmayı bildi. Oynadığı son 3 iç saha maçından da galibiyetle ayrılan Adanaspor’da dün sergilenen performans zaman zaman kötü de olsa oyunun geneline baktığımızda daha iyi oynayan taraftı. Özellikle risk aldığı zaman Giresun takımı, tehlikeli ataklar sergilerken bu atakları Adanaspor defansı önlemeyi başardı. Sezon başında bu ligin iyi forvetlerinden birisi olacağı düşünülen Adanasporlu Emre Aktaş da gol orucunu bozarken, ilerleyen haftalarda daha iyi olacağının sinyallerini verdi. Sakaryaspor maçında olduğu gibi bu hafta da Adanaspor karşısında da sol kanatta büyük sıkıntı yaşayan Giresunspor’un bu ligin zayıf kadrolarından birine sahip olduğu apaçık ortada. Mehmet Birinci’nin yerine göreve getirilen Cengiz Demir’in Giresunspor’u şu ana kadar bu kan değişikliğinden pek verim alamadı. Adanaspor için ise söyleyeceklerim, iç sahada sergilenen başarılı performans dış sahaya şu ana dek yansımadı. Bank Asya Liginde başarılı olmak ve hedeflenen noktalara gelmek için deplasmanlardan da muhakkak puanlar getirilmeli. Geçen seneye bakacak olursak, ilk 6 barajında yer alan son takım Boluspor’du. Bu takımın deplasmandan topladığı puan 22 idi. Topladığı bu puana rağmen ancak son hafta Ekstra Play Off’lara kalan Boluspor’u göz önüne aldığımız zaman, Adanaspor için vurgulamak istediklerim anlaşılır olacaktır.

Samsunspor-Orduspor (1-0)
Her iki takım taraftarlarının da yoğun ilgi gösterdiği Karadeniz derbisinde gülen taraf Samsunspor oldu. İlk yarıda konuk Orduspor daha iyi bir görüntü sergilerken direkten dönen top belki de maçın kırılma anı oldu. İkinci yarı ise ev sahibi bambaşka bir görüntüdeydi. Yoğun baskı kuran Samsunspor aradığı gole, 80.dakikada Oktay ile buldu. Bu golden sonra ise Orduspor beraberlik için saldırdı fakat maçı ev sahibi ekip kazanmayı bildi. Konuk Orduspor, sezona oldukça sıkıntılı başlasa da şu anda yönetim konusundaki sıkıntıları gidermiş görünüyor fakat geçen seneki motivasyonlarını yakalayabilmiş değiller. Ev sahibi Samsunspor ise kazandı ve biraz da olsa kendine geldi.

Sakaryaspor-Karşıyaka (3-1)
Deplasmanda Giresunspor’u yenerek, beklenen patlamayı yapan Sakaryaspor, bu hafta da Karşıyaka’yı yenerek çıkışını sürdürdü. İlk yarıdaki oyun vasatın altında kaldı. Bu devrede Sakaryaspor sadece 1 pozisyon bulurken, maç boyu Karşıyaka ise 2 pozisyon buldu. Karşıyaka, duran toptan bulduğu pozisyonu gole çevirirken, diğeri ise direkten döndü! İkinci yarıda ise fırtına gibi esen bir Sakaryaspor ve Özgürcan izledik. Yapılan doğru değişikliklerle oyunda tamamen üstün olan Sakaryaspor, maçı hak ettiği şekilde kazandı ve ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını gösterdi.

12 Ekim 2008 Pazar

adanaspor'dan 3 puan


Çok zor geçeceğini düşündüğümüz maçı 3 puanla kapadık. Rakiplerin puanlar kaybettiği bu haftada şu 3 puanın değeri anlatılmaz. Çok çok iyi oynamadık ama en önemlisi kazanmayı bildik. Şu aşamada kimse de Adanaspor’dan süper bir futbol beklemesin. İlk yarıyı liderin 4-5 puan arkasında tamamlamak bile başarı sayılacaktır. Bizi çok iyimser bulanlar da olacaktır, karamsar bulanlarda. Mümkün olduğunca nesnel yazmaya çalışıyoruz şu dönemde. Ama görünen durum, belirttiğimiz çerçevede yorumlar yapmamıza sebeptir. Daha iyi olacağız. Bunun için de zaman ve sabır şart. En iyi olan yanımız, her zamanki gibi, mücadele azmimizdi. Böyle devam ettikçe daha üstlerde yer bulmamız, ligin bu dalgalı koşullarında, işten bile değil.

Yol uzun, deniz rüzgarlı… Ama vira Adanaspor…

11 Ekim 2008 Cumartesi

yeni dönem

Adanaspor’da yeni bir dönem başladı.

Bu, Mustafa Çapanoğlu’nun Adanaspor’da bir miladıdır bir anlamda. Bizim için zaten kendi başına önemli olan bu lig, yeni hocamız için de bir anlam ve değer taşıyordur kendi kariyeri açısından. Bu fırsatı iyi değerlendireceğini düşünüyoruz, umuyoruz, bekliyoruz. İstiyoruz…

Adanasporluların sevdiği ve inandığı bir ekipten görevi devraldı. Böyle bakınca hocanın bu yönde işi zorca. Çünkü öncekilerin üzerine mutlaka bir şeyler eklemek gerekir, özellikle futbolda… Yoksa bu geliş anlamsız oluverir. Eyüp Hoca ve ekibiyle alınan sonuçları biliyor, hatırlıyoruz. Şimdi daha fazlasını Mustafa Hoca’dan bekliyoruz. Zor mu? Kolay olan ne var ki şu hayatta (biraz da en basitinden bir felsefe yapınca bu cevap çıkıyor klavyeden:))

Adanasporluluğumuz bizde vefayı, emeğe saygıyı, değer bilmeyi, unutuvermemeyi kemikleştirdi. Bundan çıkan sonuç şudur: Ne olursa olsun önce Adanaspor’un geleceğinin, çıkarlarının yanındayız. Tabi ki “Adanasporluluk” nedir unutmadan…

10 Ekim 2008 Cuma

tosun adnan


Tribünde hep görürdük onu. Tanışıklığımız yoktu ama işte Adanasporlu olmanın bir yakınlığı vardı. Tosun Adnan ölmüş. oysa bir şampiyonluk daha görecektik, statta "Adana turuncudur" diye bağıracaktık tüm tribün...
"Adanaspor'un isimsiz neferlerinden" olan Tosun Adnan'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı...

adanaspor'u sevmek


Dünden bugüne Adanaspor’u sevmek…

“Adana” ve “spor” kelimelerini yan yana getirip onlara daha derin

ve kıymetli

ve güzel

ve sonsuz anlamlar yüklemek…

Adana… bir kenttir, kendine has…

Kentlerin hasından…

Spor… anlam çerçevesi son derece geniş bir kavramdır…

ADANASPOR… Bu iki kelimenin şu zarif uyumuna bakar mısınız!

Ta çocukluktan beri

sihirli bir biçimde etkiler, heyecanlandırır bizi bileşik kelime…

Ama geçmişi, taraftarı, takımı, her şeyi ile birleşik…

7 Ekim 2008 Salı

eskilerden


Eski zamanlardan bir kare.

Nedir; mazisi olan, geleceğe güvenle bakar.

Biz hayatın her halini biliriz Adanaspor olarak, bu günler ne ki…

5 Ekim 2008 Pazar

üzüldük


Futbolda her duygu var insana dair, bildiğiniz gibi.
Bu hafta bize düşen "üzülmek".
Ne yani biz hiç mi üzülmedik?
Çok!
Bu da onlardan biri olsun.
(Ama keşke o son dakika gollerini yemeden üzülseydik be: ))
Neyse canım, futbolu bu yüzden seviyoruz ya;
entrika, öfke, heyecan, keder, zafer sarhoşluğu, emek...her şey var bre...
Bize yakışan emek vererek ilerlemek.

4 Ekim 2008 Cumartesi

deplasmandan puan


Adanaspor’umuzu Kartal deplasmanına yolladık. Dönüşü puanla olsun diyoruz. Diyoruz, çünkü oradan 3 puanla gelebilecek potansiyelimiz var. Grup her sonuca uygun seyrediyor. Hiçbir şey sürpriz değil. İşte Güngören Kasımpaşa’yı yendi hepimizi yanıltıp. Giresun evinde Sakarya’dan 3 yedi. Şampiyonluğun kesin adayı Altay Ordu’da puan kaybetti. Karabük Bolu’ya orada 2 atıp döndü. Buyrun bakalım… Neşeli bir lig bu, her an her şey olabilir.

3 Ekim 2008 Cuma

"sonuç ne olur?" / i. eğriparmak


Bank Asya 1.Liginden Seçme Maçlar:

Orduspor-Altay:
Orduspor kaybetmez.

Güngören Bld. Spor-Kasımpaşa: Güçlü kadrosuyla Kasımpaşa, Güngören’de kazanmaya yakın. Kasımpaşa kaybetmez kesin sonuç olur.

Karşıyaka-G.Antep Bld. Spor:
Son iki hafta da iyi oynayan ancak kazanamayan Karşıyaka, bu hafta 3 puanı rahat alır.

analiz/ ismail eğriparmak


Cem Hallaçeli'nin büyük olasılıkla yedeklerden başlayacağı Adanaspor’da, bu sezon özellikle son Erciyes maçında sergilenen (ilk 20 dk hariç) kötü futbola rağmen alınan 3 puan çok önemliydi. Toros Kaplanları kendi evlerinde yenildikleri G.Antep Bld maçında ise iyi futbol ve puanı hak ederken yenilmişlerdi. Adanaspor’un bu sezon gol bölgelerinde sıkıntı çektiği bir gerçek. Bunun çözümü de eldeki imkânlarla şimdilik gözükmemekte. Emre Aktaş ve Alper eksik olan isimler.

Kaliteli gençleri kadrosunda barındıran ve geçmiş sezonun ekibini hemen hemen değiştiren Kartalspor, kötü futbol ve sonuçlarla lige başlasa da Sakaryaspor karşısında geçen hafta alınan galibiyet onların zamanla daha iyiye gideceklerinin göstergesi. Ümit Tütüncü ve Zafer bu hafta ev sahibi takımın önemli kozu olacaklar.

Kartalspor, kuşkusuz galip gelmek isteyecektir ancak bunu tüm takım hücum futbolu şeklinde istese de oynayamaz. Adanaspor’un deplasmanlarda nasıl oynayacağını az çok Sakaryaspor deplasmanında gördük.2 ay önce iki takım arasında oynanan hazırlık maçında toplamda 5 gol olmuştu. Bu sefer bu maçta çok gol olmaz. Kısır bir sonuçla bitmesini beklediğim maçta ilk ihtimalin beraberlik olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle puanların paylaşılacağını düşündüğüm bu maçta ikinci ihtimal olarak da iki takımın kazanma olasılıklarını aynı görüyorum. Skor tahminlerim:0–0,1–1,1–0,0–1 şeklinde.

2 Ekim 2008 Perşembe

tribün muhabbetleri


Maç kötü giderken "yer değiştirmenin" tribüncüler için vazgeçilmez bir ritüel olduğu tartışılmaz bir gerçeğe dönüşmüştür adeta. Hepimizin bu tür anıları vardır. Tribün muhabbetleri serisinde bunlara değinmiştik. Bir tanesini daha paylaşalım bu anların:
Adana'da oynadığımız Şeker maçı... O belalımız Şeker. Neyse bunlardan ilelebet kurtulduk:)) Takım bir türlü gidemiyor rakip kaleye. Çabalar boş. Maratonda bir umutsuzluk. İşimiz işte yine totemlere kaldı, yani taraftarın bireysel uğur girişimlerine:))
Ufak tefek ayak veya yer değiştirmeler, sigara yakmalar da fayda etmiyor. En son maratondan bir amca bu girişimlere son noktayı koydu.
- Ulan, olmazsa maratonla kapalı şöyle bir yer değiştirelim yav!
Tabi biz bunu yapamadık ve o maçı 2-1 kaybettik:((

1 Ekim 2008 Çarşamba

ismail eğriparmak/analiz


Beşinci Haftanın Analizi

Öncelikle herkesin Şeker Bayramını kutlarım. Ayrıca Adanaspor-K.Erciyesspor maçı öncesi bıçakla yaralanan ve Adanaspor tribününün önemli isimlerinden olan Soner Gümüş ve Şenol Yıldızdoğan'a da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Hafta sonu oynanan maçların değerlendirmesine geçecek olursak:

Altay-Manisaspor (1–1)
Haftanın maçında kazanan çıkmadı. İki takımın da kazanmak için oynaması, seyir zevki açısından güzel bir mücadele olmasını sağladı.37.dakikada Rafael'in oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Manisaspor, Cenk İşler ile öne geçse de Altay takımın büyük baskısına dayanamadı ve Burak takımı adına beraberliği getiren golü attı. Özellikle son 20 dakikası büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmada baskısını arttıran, gol için saldıran Altay takımı oldu. Son dakikalara doğru eski Adana Demirsporlu Yiğit'in de kırmızı kart görmesiyle sahada 9 kişi kalan Manisa karşısında Altay uzatmanın son dakikasında Şehmuz ile bir de penaltı atışından yararlanamayarak galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Kasımpaşa-Karşıyaka (1–1)
Altay ve Manisa'nın birlikte karşılaştığı haftada Kasımpaşa, Karşıyaka’yı yenerek zirveye çıkmayı istiyordu ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve rakibine oranla kötü oynadığı karşılaşmada beraberliğe razı oldu.59.dakikada bu sene Hacettepespor'dan transfer edilen Ferhat'ın attığı golle deplasman takımı skorda üstünlüğü yakalarken ev sahibi ekip bu gole Erhan Küçük ile cevap verdi. Kasımpaşa deplasmanında hedefi 1 puan olan Karşıyaka, oynadığı iyi oyunla galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Diyarbakırspor-Ç.Rizespor (1–2)
Zirveyi yakından ilgilendiren bir başka mücadele de Diyarbakır'da oynandı. İlk yarıda ev sahibi ekip, ikinci yarıda ise deplasman ekibi oyunda üstün olarak göründü. Volkan’ın kendi kalesine attığı golle skorda 1–0 öne geçen Güneydoğu temsilcisi, Erhan ve Ufuk'un 60.dakikadan sonra oyundan düşmesiyle oyundaki hâkimiyet Rizespor'a geçti. Son 5 dakikaya 1-0 önde giren Diyarbakırspor,Riberio'nun 2 golüne de engel olamayarak sahadan puansız ayrılan taraf oldu.

Sakaryaspor-Kartalspor (1–3)
Yeni teknik direktörü İlker Yağcıoğlu ile ligdeki ikinci maçına çıkan Sakaryaspor şaşırtmaya devam ediyor. Lige şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak ilk haftadan beri beklenilen oyunu ortaya koyamayan Yeşil-Siyahlılar, ikinci yarının hemen başında Eray'ın attığı golle öne geçtiği karşılaşmada rakibine net bir skorla mağlup oldu.Deplasman ekibinde ilk haftalardan beri görülen uyum sorununun bu maçta aşıldığı görüldü. Kartalspor'u zafere götüren golleri, Gökhan, Ümit Tütüncü ve Zafer Çevik attı.

Karabükspor-Orduspor (2–2)
Bu maça kadar beraberliği bulunmayan iki Karadeniz ekibinin mücadelesinde kazanan çıkmadı. Yağışlı ve kaygan bir zeminde oynanan mücadelede iki ekipte iyi bir oyun sergilerken, ev sahibinin bu maça tam 6 eksikle çıkması puan kaybının en önemli nedeni olarak göründü. Maç içinde Karabükspor adına net bir penaltı verilmezken, Karabükspor adına golleri Ümit Aydın ve Murat Özkan, Orduspor adına da Bruno ve Aytekin attı. Ayrıca maçın son dakikasında Ordusporlu Hakan Çimen kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Karabükspor teknik direktörü Turgut Uçar görevinden ayrıldı.

Adanaspor-Erciyesspor (3–2)
Geçtiğimiz hafta güçlü Diyarbakırspor'u yenerek, ligdeki ilk galibiyetini alan Toros Kaplanlarında çıkış bu maçta da sürdü. Maça fırtına gibi başlayan Adanaspor, Emrah Bedir'in henüz 3.dakikada attığı golle skorda 1–0 öne geçti. Yine aynı futbolcunun 9.dakikada penaltı yaptırmasıyla kazanılan penaltı atışını Hakkı gole çevirerek skorda rahatlayan Adanaspor, rehavetin de verdiği etkiyle oyundaki üstünlüğü Erciyes'e kaptırdı. İlk yarı bu skorla sona ererken ikinci yarıdaki oyun hâkimiyeti yine Erciyes takımındaydı. Özellikle benim ilk 11'de başlamalarını beklediğim ancak oyuna ikinci yarıda giren Kemal ve Taylan'ın maça dâhil olmalarından sonra konuk ekip baskısını arttırdı ve Kemal farkı bire indiren golü attı. Maç tam bu skorla bitecek derken, yine oyuna sonradan giren Adanasporlu Halit, takımını rahatlatan golü attı. Ancak gol düellosunda son sözü Erciyesli Taylan söyledi.
Bu sonucun ardından iç sahada üst üste 2 maç oynayan Adanaspor yarışta ben de varım dedi. Maçın yıldızı Emrah Bedir olurken, maçın kötüleri Adanasporlu Fevzi ve Erciyessporlu Ramazan oldu.


Gaziantep Bş.Bld.Spor-Giresunspor (0-1)
Geçen hafta istifa eden Mehmet Birinci'nin yerine teknik direktörlüğe Cengiz Demir'i getiren Giresunspor, bundan önce kaybettiği 2 maçta (Altay ve Kasımpaşa maçları) son dakikada üzülürken, bu sefer son dakikada Hasan Aydın'ın attığı golle galip geldi.İlk yarıda da ikinci yarıda da ev sahibi G.Antep BB oyunda üstün görünen taraf olurken, birçok pozisyondan yararlanamadılar. Antep deplasmanına 1 puan için gelen Çotanaklar, üç puanla Giresun'a dönerken, Antep takımındaki düşüş bu hafta da sürdü.

Samsunspor-Güngören Bld. Spor (3–0)
Lige iyi bir giriş yapamayan iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Samsunspor oldu. Karadeniz temsilcisi, her iki yarıda attığı gollerle rahat ve farklı kazanırken, üst sıralara tırmanacağını bu maçla birlikte gösterdi. Samsunspor ile ilgili olarak diyeceğim, sezon içinde ekonomik zorluklar baş göstermezse ilk 6 mücadelesi içinde olacakları yönünde. Güngören takımı ise bildiğiniz gibi bu ligin en zayıf kadrosuna sahip. Kısıtlı bir kadroyla mücadele ediyorlar ve her hafta sakat ve cezalı futbolcuların oluşu zaten geniş olmayan kadroda zor durumda kalmalarına neden oluyor.

Malatyaspor-Boluspor (2–0)
Geçen hafta içinde Fortis Türkiye Kupasında Hacettepespor'u Celil'in golüyle eleyen Malatyaspor'da aynı oyuncu bu hafta da Boluspor'a karşı golünü atarak takımının 3 puan almasında en büyük payın sahibi oldu.90 dakika içinde maçta tempo düşük olurken, maç içinde oyun üstünlüğü Malatyaspor’daydı. Ancak maçın kader anı ilk yarıda Boluspor'un direkten dönen topu oldu. Ev sahibi takımın ikinci golü 72.dakikada Celil'in pasıyla topla buluşan Serkan Dökme'nin sert vuruşunda topun, defans oyuncularına çarparak ağlarla buluşmasıyla geldi. Maç bu skorla sona ererken ev sahibi takımın toparlanma yolunda olduğu görüldü.