31 Ağustos 2008 Pazar

ilk maç


İstanbul’da Kasımpaşa önünde 1.lige kelimenin tam anlamıyla kötü başladık. Sıralayalım:

* Eldeki kadroya göre ideal bir on birle sahaya çıkmadık.
* Defansımız doğru bir yerleşemede değildi, Fuat’ın zor durumda kaldığı yerde oynayabilecek iki oyuncumuz zaten vardı. Fuat’ı orada yıpratmanın ne anlamı vardı?
* Geçen sezon on sekize bile giremeyen Onur’la 1.lige devam etme nasıl bir futbol anlayışıdır veya cesarettir? Bu ligi tanıdığını zannettiğimiz hocanın, takımı hala tanımadığı muhakkaktır.
* Nasıl bir hazırlık dönemi geçirdik de daha ilk maçta hemen hemen tüm futbolcularımız sarı kart gördü; gücümüzü mü kontrol edemedik sahada, yoksa güçsüz mü kaldık?
* Emrah Bedir gibi bir oyuncu varken elde, neden o kadar geç alındı oyuna hatta neden ilk on birde değildi? Hocamız elindeki silahı göremedi mi?
* Hakkı’yı görünce ister istemez Yılmaz geldi aklımıza…
* Olmayan bir orta saha yüzünden forvetimiz doğru düzgün top alamadı. Emre neredeyse terleyemeden maçı bitirdi.
* Hakeme diyecek laf bulamıyorum. Adanaspor’u sindirmek için elinden geleni ardına koymadı.
Ve daha bir dolu aksaklık...

Daha ilk maç, diyeceksiniz. Biz de öyle diyoruz, daha ilk maç… Gördüklerimizi baştan söyleyelim, eleştirimizi yolun başında yapalım. Sonra büyük hayallerimizin altında küçücük kalmayalım…

29 Ağustos 2008 Cuma

"Sonuç ne olur ?"/ İsmail Eğriparmak


Kasımpaşa- Adanaspor
Kasımpaşa takımının defansı yeteneksiz, bunu hazırlık maçlarında olsun, geçen senelerde olsun çok net gördük. Dolayısıyla Adanaspor olarak biz Kasımpaşaspor deplasmanında mutlaka gol buluruz. Fakat ben bizim defansımıza da güvenemiyorum. Dolayısıyla maçı gol yemeden kapatmamız mucize olur. İlk hafta Kasımpaşa, Rize, Manisa ve Karşıyaka dışında hangi takımla oynarsak oynayalım kazanmaya yakınız derdim; ama ev sahibi ekip gerçekten çok güçlü. Ayrıca unutulmamalı ki, Bank Asya 1.Ligi’nin en oturmuş takımı Kasımpaşa. Lacivert-Beyazlıların Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Bolu’da oynanan karşılaşmalarda sahaya yedek ağırlıklı kadro çıkararak, takımını lig öncesine sakladı. Adanaspor ise Kartepe Cup’ta şampiyon olurken oynadığı futbolla göz doldurmuştu. Forvette Emre ve Emrah, attıkları gollerle çok erken form tuttuklarını gösterdiler. Bu deplasmandan alınacak 1 puan bile başarı olur, ama dediklerim olursa neden 3 puan olmasın. Maç tahminim ise önce beraberlik, ardından iki takım da kazanabilir.

Ç.Rizespor-Güngören Bld. Spor
Bu senenin en büyük şampiyonluk adayım olan Rizespor, bu maçı kazanır. Gençlerbirliği’ne giden golcü oyuncu Okan, tekrar yuvaya döndü. Kartepe Kupası’nda oynadığı her maçta gol atan Şadi Çolak formunun zirvesinde. Maddi sorununu çözmekte zorlanan Güngören’in bu deplasmanda şansı yok.(Transferde oldukça sönük kalan Güngören, hafta içi kadrosuna Eyüpspor’dan Fırat, Diski’den Kemal, Kütahya’dan Fatih, Mersin İY’den Ahmet Mercan, G.Antep Bş.Bld.Spor’dan Baykal’ı kadrosuna kattı.)Yüksek güvenle Ç.Rizespor diyorum.

Malatyaspor-Karşıyaka
Malatyaspor’da yönetim belirsizliği devam ediyor. Bundan dolayı da transferde tam olarak istediklerini yapamadılar. Maddi sorun çözüme kavuşamayınca Burak Akdiş ve Mehmet Ayaz’ın sözleşmeleri feshedildi. Karşıyaka, Özgür Karakaya’nın yerine Yunus’u forvete aldı. Alt yapıdan gelen Serkan ile hazırlık maçlarında uyum içinde oldukları görüldü. Bu maçta İzmir ekibi kazanmaya yakın. Ama ligin ilk maçı olmasından dolayı her iki takımda riske girmeyebilir. Çünkü deplasmandan alınan 1 puan da başarıdır. Kısacası yüksek güvenle Karşıyaka yenilmez.

1. lig takımları/17


Sakaryaspor

Sakaryaspor,1965 yılında Adapazarı'nda kurulmuş ve ile ismini veren Sakarya ırmağının adını almıştır. 1973–1974 sezonunda 1. Lig'e çok yaklaşan ama Trabzonspor'a geçilen Sakaryaspor, 1980–1981 sezonunda 2. Lig A grubu şampiyonu olarak 1. Lige çıktı. 1. Ligde en iyi derecesini 1981–82 sezonunda 5. olarak yapan Sakaryaspor, 1985–86 sezonunda sondan 3. olarak 2. Lige düştü. Ancak ertesi sezon 2. Lig C grubunda Konyaspor'u averajla geçerek yeniden 1. Lige döndü. Ertesi sene Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 5–1,Beşiktaş'ı 4–0 lık skorlarla eleyerek kazanan Sakaryaspor, ülkemizi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil etti. İlk turda Macar temsilcisi Spartakus takımını 2–0 ve 0–1 skorlarıyla geçti. Ancak 2. turda Alman E.Frankfurt takımına 3–1 ve 3-0'lık skorlarla elendi.
1989–90 sezonunda sonuncu olarak 2. Lige düştü. Yeniden 1. Lige 1997–98 sezonunda 2. Lig yükselme maçlarında önce şimdiki ismi Marmaris Bld. Spor olan Marmarisspor'u 3-0, sonra Erzincanspor'u 4-1, finalde İstanbul Bş.Bld.Spor'u 1-0 yenerek döndü. Ama ertesi sezon sondan 3. olarak 2. Lige düştü. Ertesi sezon Marmara Depremi yüzünden 2. Lig maçlarına çıkmayan kulüp, 2001 yılında 2. Lig A Kategorisine kabul edildi. 2002–2003 sezonunda Sivasspor deplasmanına giderken geçirilen kaza yüzünden yardımcı antrenör Aykut Yiğit ve 2 futbolcusunu kaybeden kulüp, Süper Lige 2003–2004 sezonunda 2. Lig A Kategorisi şampiyonu olarak döndü. Ancak ertesi sezon sondan 3. olarak 2. Lig A Kategorisine düştü.
2005–2006 sezonunda 2. Lig A Kateorisini normal sezonda 4. bitirerek yükselme maçlarına katılmaya hak kazandı. İlk maçta lig 5.si İstanbulspor ile karşılaşan Sakaryaspor, normal süresi golsüz, uzatması 2–2 biten maçta rakibini penaltılarla 5–3, toplamda 7–5 yenerek final oynamaya hak kazandı. Finaldeki rakibi lig 6.sı Orduspor'u 1–0 yenen lig 3.sü Altay oldu. Rakibini 4–1 yenen Sakaryaspor, düşmenin ertesinde yeniden Süper Ligde oynamaya hak kazandı. Ancak, 2006–2007 sezonunda, Süper Lige çıkan kadrosunu büyük ölçüde değiştirmesinin faturasının ağır ödeyen kulüp, Beşiktaş'la 2 maçta berabere kalmasına ve evinde Fenerbahçe ve Trabzonspor'u yenmesine rağmen 22 puanla sonuncu olarak yeniden Bank Asya 1. Lig'e düştü.

Süper Lig dışında oynadığı tüm liglerde her zaman hedefini üst sıralar olarak belirleyen Sakaryaspor'da dış transfer çalışmalarının geçmiş yıllara göre sönük kaldığını görüyoruz.Şu ana kadar alınan oyuncular:Rasim Vardar (Şeker), Levent (Giresun), Evren (Afyon), Hasan Uğur (Antalya), Özgürcan (G.Saray),Ünsal Aka (Adana Demirspor),Gökhan (Ç.Rizespor),Erhan Yılmaz (Boluspor).Takımdan ayrılan oyuncular ise: Erman Ergin (Rize), Ercan Yaman (Denizli), Onur (Altay), Mustafa Pektemek (G.Birliği), Mehmet Uslu (Hacettepe), Yasin Çelik (Kartal), Hüseyin Tok ( Manisa), Ferdi Başoda (Konya),Taner Yapağıcı (Giresunspor) Sedat, Murat,Burak Akdiş (Serbest).

İlk etap kamp çalışmaları için Ankara/Kızılcahamam'a giden Yeşil-Siyahlı ekip, burada oynadığı hazırlık maçlarında Malatya Bld. Spor’u 3–0 yenerken, Marmaris Bld. Spor’a 2–1,Erciyesspor'a da 3–0 yenildi. İkinci etap kamp çalışmalarını da yine İç Anadolu'da yapan Sakaryaspor,İddaa'nın düzenlediği turnuvaya katıldı.Burada da 3 hazırlık maçı oynayan takım,Ç.Dardanelspor'la 0-0,Malatyaspor'la 1-1 kalırken,Konya Şekerspor'a 3-1 kaybetti.Oynanan bu maçlarda göze çarpan isimler ise Sinan,Görkem,Abdülvahit ve Taner Demirbaş oldu.

Ligin ilk haftasında G.Antep Bş.Bld.Spor deplasmanına konuk olacak olan Adapazarı ekibi,ilk yarının son haftasında ise iç sahada Kasımpaşaspor ile oynayacak.

Kişisel Görüşüm
Takımdan çok kilit isimler ayrıldı. Örneğin bir Mustafa, bir Mehmet Uslu, bir Ferdi, bir Burak, bir Erman. Takım adeta tekrar kuruldu. Hazırlık maçlarında uyum sorununu henüz atlatamadığı görülen ekipte, ilk 3–4 hafta sıkıntılı geçebilir. Zamana ihtiyacı olan takımda, uzun vaade de şu an için ne yapar derseniz, kesin bir şey söylemek gerçekten güç.
İsmail Eğriparmak

1. lig takımları/16


Samsunspor

Türk futbol tarihinde önemli yeri olan ekipler arasında yer alan Samsunspor, 23 sezon ile Türkiye'nin en fazla Süper Lig'de liderlikte kalan 5. takımıdır.

Tarihçe:

Samsunspor Kulübü 1965 yılında Samsun'da bulunan dört amatör mahalli lig takımının birleşmesi neticesinde oluşmuştur. Bu amatör lig takımları şunlardır; 19 Mayıs, Fener Gençlik, Akınspor, Samsunspor. Böylece Samsunspor Kulübü kurularak profesyonel futbol faaliyetlerine başlamıştır.

Samsunspor, ilk kez 1969 yılında 1. lige yükseldikten özellikle 1980'li yılların 2. yarısında altın dönemini yaşamıştır. Samsunspor kuruluşundan bu güne kadar 2. Lig'de 6 defa şampiyon olup 1.lige yükselmiştir. 1985–89 arasındaki dönemde iki kez lig üçüncüsü, bir kez lig dördüncüsü olan Samsunspor, 20 Ocak 1989'daki ölümcül kaza sonrasında büyük bir çöküntü geçirmiştir. O sezon ikinci yarı maçlarına çıkamamasına karşın TFF'nin sağladığı özel statü ile ligde bırakılan Samsunspor, sonraki 5 yıl içinde 1 ve 2. lig arsında mekik dokudu.
1992–1993 yılında beri birinci ligde arka arkaya 15 sezon geçiren Samsunspor, Anadolu takımları arasında Balkan Kupası'nı kazanan tek takımdır. Samsunspor, 2005–2006 sezonunda Turkcell Süper Ligi 17. olarak tamamlayarak küme düşmüştür.

Samsunspor Takımı Hakkında Diğer Notlar:

Samsunspor, 1966–69 yılları arasında Türkiye 2. Ligi'nde evinde oynadığı 55 lig maçında yenilgi yüzü görmedi.
Samsunspor, Türkiye 1. Ligi'nde 2. Lig'den yükseldiği sezon en iyi dereceyi elde eden takımıdır. (1985–86, lig 3'üncülüğü.)
Turkcell Süper Lig tarihinde 3 kez gol kralı çıkarmıştır:
Tanju Çolak 1985–86 (Avrupa'da Bronz Ayakkabı) ,Tanju Çolak 1986–87, Serkan Aykut 1999–00
Bir resmi maçta, Türk Milli Takımı 11'ine en fazla oyuncuyu veren Anadolu takımıdır. 12 Kasım 1986'da, 0–0 biten Türkiye-K.İrlanda maçında 4 Samsunsporlu futbolcu ilk onbirde yer almıştır.
Samsunspor, 1985–88 yılları arasında F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı çarpıcı sonuçlar almıştır. Bu dönemde Fenerbahçe ile oynadığı 9 resmi maçta yalnızca 1 yenilgiye uğrarken ilk 6 maçtan 5'ini kazanmış ve kalesinde gol bile görmemiştir. Toplamda 14 gol atıp, 3 gol yemiştir. Aynı süreçte Beşiktaş ile oynadığı 7 maçı da kaybetmemiş, Trabzonspor’a ise Samsun'da hiç kaybetmemiştir.
Samsun’da bir basketbol potansiyeli de olmuştur. Karadeniz Bölgesinin Türkiye Birinci Erkekler Basketbol Liginde mücadele eden ilk takımı Samsunspor olmuştur. Yetmişli yıllarda bu başarıyı elde eden takımdır. ( 1972-73’te Birinci Ligde oynamıştır. Karadeniz'in ve Anadolu'nun ilk takımıdır. ) O takımın ilk beşi şu şekildedir; Tansev Mıhçıoğlu- İsmet Badem- Cudi İmamoğulları- İren İmre- Yalçın Gürpınar
İki kere daha 1. TBBL’ye yükselmiş ancak sponsor sorunu nedeniyle son anda bu haklarından feragat etmek zorunda kalmıştır. 2001–02 sezonunda 1.TBL’ye çıkma hakkı elde eden takım tam da ülke genelindeki ekonomik krize denk gelince bu hakkından feragat etmek zorunda kalmıştı. 2004–05 sezonunda ise İsmail Uyanık’ın özel gayretleri eşliğinde takım 1973 yılından sonra tekrar 1. TBL’ye yükselmeyi başarmıştı, hatta fikstür çekimine de girilmişti lakin Uyanık’ın başkanlığı bırakmasıyla birlikte yeni yönetim yeterli desteği göremedikleri bahanesiyle lige iştirak edilmedi.

Yeni sezon hedefini ilk 6 olarak belirleyen ekipte,dış transfer çalışmalarının oldukça sönük kaldığını ve giden oyuncuların yerlerinin şu ana kadar doldurulamadığını görüyoruz.Şu ana kadar transfer edilen isimler:Burhan Coşkun ve Volkan Çekiç (K.Erciyesspor) Çağatay Tekin (Hacettepe), Eray Birniçan (Konyaspor),Zafer Şakar (Galatasaray),Gökhan Kolomoç (Orduspor),Veysel Aksu (G.Antep Bş.Bld.Spor).Takımdan ayrılan isimler ise:Emre Balak (Gençlerbirliği) Caner Altın (Konyaspor) Hakkı Hocaoğlu (Adanaspor) ,Ercüment Kafkasyalı (Hacettepe) ,Samet Kılıç (Manisaspor),Feridun (Denizlispor).

Yeni sezona Isparta/Davraz'da hazırlanan Samsunspor,burada oynadığı dört hazırlık maçında Karadeniz Trabzonspor'u 1-0 yenerken,Alanyaspor'a 2-1 kaybetti.Ardından yine oynadığı K.Trabzonspor'la bu sefer 2-2 kalan Kırmızı-Beyazlılar,Karşıyaka takımıyla da sahadan yine eşitlikle (0-0) ayrıldı.

Ligin ilk haftasında Erciyesspor'u konuk edecek olan Samsunspor, ilk yarının son haftasında ise Adanaspor deplasmanında olacak.

Kişisel Görüşüm
Samsun yönetimi ve teknik heyeti, bu seneden umutlu olsa da, takımın bu kadroyla yapacağı oldukça sınırlı. Transfer döneminde genelde genç oyunculara yönelen takımda, Serkan Aykut gibi tecrübeli isimler de bulunuyor. Ancak Serkan'ın da artık yapabilecekleri sınırlı. Caner Altın'ın takımdan ayrılması, takımın ofansif yönünü olumsuz bir şekilde etkiler, keza Feridun'un da ayrılması, Samsunspor sağ kanadının bu sezon sıkıntı yaşamasına neden olabilir. Kısacası Samsun takımından bu sene başarı beklemiyorum; ama gelecek sezon kadrosunu koruyup iki- üç tecrübeli oyuncu transfer ettiği takdirde bu genç isimlerle şampiyonluğun en güçlü adayı olacaktır.

İsmail Eğriparmak

28 Ağustos 2008 Perşembe

ilhan berk


Blogumuzda şiirlerine sıkça yer verdiğimiz İlhan Berk Öldü. Usta, bilge, büyük şair İlhan Berk, Türk şiirinin yaşayan son birkaç efsana şairinden biriydi. 92 yaşında ölen İlhanBerk, 92 yılın birikimi ve tecrübesini de alıp gitmiştir kendi ömrüyle birlikte.

Onur Akın’ın söylediği şarkının bu sözleri onun en tanınan şiirlerinden biriydi:

“ne böyle sevdalar gördüm ne böyle ayrılıklar”

Ne zaman seni düşünsem
Bir ceylan su içmeye iner
Çayırları büyürken görürüm

Her akşam seninle
Yeşil bir zeytin tanesi
Bir parça mavi deniz
Alır beni

Seni düşündükçe
Gül dikiyorum ellerimin değdiği yere
Atlara su veriyorum
daha bir seviyorum dağları.” (ilhan Berk)

1. lig takımları/15


Orduspor

Orduspor; Karadeniz İdmanyurdu, Ordugücü, Ocak Kulübü, 19 Eylül ve Yolaç olmak üzere 5 amatör kulübün birleşmesiyle 1967 yılında kuruldu.1975–1981 ve 1983–1986 arası olmak üzere 9 sezon 1. ligde mücadele etmiştir. En iyi derecesi 1978–1979 sezonundaki 4.lüktür. Bu dereceyle UEFA Kupası'na katılmaya hak kazanan Orduspor, Çekoslovakya'nın (şimdiki Çek Cumhuriyeti) Banik Ostrova takımıyla eşleşmiş ve evindeki ilk maçını 2–0 kazanmıştır. Ancak rövanşı 6–0 kaybederek ilk turda elenmiştir. O sene Avrupa'da maç kazanan tek Türk takımı olarak Türkiye'nin gururu olmuştur. Orduspor taraftar grupları Akıncılar, 52 Genç taraftarlar, MorMenekşelerdir. Lakabı Menekşeler olan Orduspor'un en büyük taraftar grubu Akıncılar'dır.
Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği ilk futbol kulübü Orduspor'dur.
2004–2005 sezonunda mücadele ettiği 2.Lig B Kategorisinde son 17 maçında hiç puan kaybetmeden şampiyon olmuş ve bu alanda da bir rekora imza atmıştır. 2005–2006 sezonunda 2.Lig A Kategorisinde 6. olan Orduspor, Play Off maçlarında yarı finalde Altay'a 1–0 kaybederek Süper Lige çıkamamıştır. 2006–2007 sezonunda ise ligi 8. sırada tamamlamıştır.
Kadrosunda sayısız yıldız yetiştirmiş ve Türk futboluna armağan etmiştir. Başlıcaları: Kemal Yıldırım, Salih Aydoğan, Üstün Türközer, Arif ve Turgay Güney, Fikret Ayabakan, Yener Çelik, Güven Türközer, Erdoğan Arıca, Tuna Güneysu, Sinan Bayraktar ve Şükrü Bekiroğlu.

Yeni sezon hedefini ilk 6 olarak belirleyen takımda dış transferde birçok isme imza attırıldığını görüyoruz. Transfer edilen isimler: Aytekin, Metin Arslan, Akın Sinan, Ufuk Ateş (Antalya), Hakan Macit (Pazar), Sülayman Fatih Şen, Hakan Eren, Haydar Koç (Kocaeli), Murat Kefeli (Ünye), İlker (Erciyes), Mehmet Deliorman (İstanbulspor), Mehmet Al (Elazığ),Bruno Ferreria (Mumbo Rosa), Jerry Akaminko (Gana),Aslan Darabeyaz (Kazakistan).Takımdan ayrılan isimler ise: Emrah Ekmekçi, Ümit Atalay, Şenol Demirci, Volkan Sarıkaya, Gökhan Kolomoç, Alican, Doğukan, Hakan.

3 etaplı kamp çalışmasının ilkini Bolu/Gerede'de yapan Orduspor,burada oynadığı 3 hazırlık maçında 1 galibiyet,2 de yenilgi aldı.Karabükspor'u 2-1 yenen Mor-Beyazlılar,Kasımpaşa'ya 1-0,Ç.Rizespor'a da 2-0 mağlup oldu.İkinci etap kamp çalışması için Ankara/Patalya'ya geçen Orduspor,burada da 4 hazırlık maçı oynadı.Tarsus'u 2-1 yenerlerken,Güngören Bld.Spor'a 2-0 kaybettiler. Boluspor ve Karabükspor'la oynanan maçlardan ise sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldılar.Son hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren bu ekip ligin ilk haftasında Diyarbakırspor'a konuk olurken,ilk yarının son haftasında ise Manisaspor deplasmanında olacak.

Kişisel Görüşüm
Hazırlık maçlarında görünen tablo, uyum sorununun henüz atlatılamadığı yönündedir. Takımda aynı Malatyaspor gibi bir belirsizlik hâkim. Kalan kısa zamanda yeni teknik direktörün, takımla anlaşması, uyumu zaman alır. Çoğu kişi Orduspor'u üst sıralar için aday gösterse de, ben herkesin aksine Mor Menekşelerden bu sene için bir başarı beklemiyorum. Ligi inişli çıkışlı bir grafikle tamamlarlar.
İsmail Eğriparmak

emre


2008-2009 sezonunda Emre çok şey yapacak. Yanındaki isimlerle gol yollarında çok sorun yaşamayacak diye düşünüyoruz. Rakip defansı yoran, yıpratan, yırtan tarzı Emrah ve Mbilla’nın varlığıyla kalecilerin korkusu olacaktır en klasik söyleyişle. Hazırlık döneminin işaretleri bu yoldaydı.

27 Ağustos 2008 Çarşamba

istanbul'a doğru


Adanaspor ligin ilk maçı için yarın sabah havayolu ile İstanbul’a gidecek. Takımda sakatlığı devam eden Habip ve Halit forma giyemeyecek.

5 Ocak stadında son çalışması yapan Turuncu Beyazlı takımda moraller üst düzeyde. Maç gününe kadar çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek olan takım maç akşamı kupa maçı hazırlıkları için izin yapmadan Adana’ya dönecek.

Kamp kadrosu şu isimlerden oluştu:

Ahmet Şahin, Burhan Akgül, Cem Karahan, Emre Hızarcı, Ersan Adem Gülüm, Emrah Bedir, Emre Aktaş, Engin Yeşilli, Erkan Ergün, Fevzi Özkan, Fuad Kınalı, Hakan Hacıbektaşoğlu, Kerem Saruhan, Kibong, Mbilla, Hakkı Hocaoğlu, Oğuzhan Doğar , Onur Demirtaş, Ümit Aydemir, Yunus Murat Ceylan ,

Kombine satışları devam ediyor

Öte yandan kombine bilet satışları da devam ediyor. Tümay dershaneleri sahibi Ali Güzeller, Turuncu Beyazlılar derneği, Kristal Otel ve Dalkıran çiçekçilik kombine bilet alarak takıma katkıda bulundular. Basın sözcüsü Bülent Uzel desteklerin devamını beklediklerini ve tüm Adana’nın başkan Bayram Akgül’e maddi manevi
katkı koyması gerektiğini söylediler.

Kalecilerden taraftara mesaj:

Takımın iki kalecisi Ahmet Şahin ve Oğuzhan Doğar Kasımpaşa maça öncesinde taraftara mesaj göndererek "kim oynarsa oynasın kazanan Adanaspor olacak" ifadesini kullandılar. Her iki kalecide göreve hazır olduklarını belirterek: "Önemli olan takımın kazanmasıdır. Kaleyi kim korursa korusun elinden geleni yapacaktır. Aramızdaki rekabet ve arkadaşlık başarıyı getirecektir." şeklinde konuştular

1. lig takımları/14


Manisaspor

Manisaspor 1931 yılında Manisa'da Manisa Sakaryaspor Gençlik Kulübü adıyla kurulmuştur. Maçlarını 17.000 kişilik Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamaktadır. 2007–2008 sezonunda Süper Lig'den küme düşerek Bank Asya 1.Lig'de bulunan Manisaspor'un teknik direktörü Levent Eriş'tir.1931 (Bazı kaynaklara göre 1932) yılında ilk kurulduğunda adı Manisa Sakaryaspor Gençlik Kulübü iken daha sonra 1965 yılında Manisaspor, son olarak da 2000 yılında Vestel'in sponsorluğunda Vestel Manisaspor adını almıştır. 29 Ağustos 2007 tarihinde Vestel sponsorluktan çekilme kararı almıştır.
Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayacak olan Manisa ekibinde, dış transferde birçok isme imza attırıldığını görüyoruz. Şu ana kadar transfer edilen isimler: İlhan (Diyarbakır), Samet (Samsun), Hüseyin (Sakarya), Bulut (Denizli), Yiğit ve Burak (Adana Demir), Cenk (Antalya), Erman (Kocaeli), Mustafa ve Adem (Beşiktaş), Fatih (Almanya), Ufukhan (Trabzon), Muhammed (Ried), Ömer ve Tufan (Eskişehir), İlker (Young Boys) .Takımdan ayrılan oyuncular ise: Uğur İncaman (Beşiktaş), Burak Yılmaz (F.Bahçe), Selçuk İnan (Trabzon) Celaleddin ve Şener (Konya), Ümit Bozkurt (Hacettepe), Bülent (Altay), Koray (G.Birliği)
Üç etaplı kamp çalışmasının ilkini İzmit/Kartepe'de yapan Manisaspor, burada oynadığı 3 hazırlık maçında Giresunspor'u 1–0 yenerken, Diyarbakırspor ile 1–1 kaldı, Adanaspor’a da 1–0 mağlup oldu. İkinci etap kamp çalışması için Kızılcahamam'a geçen Manisa ekibi, burada da 3 hazırlık maçı yaptı. Ş.Urfaspor ve Tarsus'u 1–0’lık skorlarla yenerlerken, Güngören Bld. Spor’a 2–1 mağlup oldular. Son kamp çalışmalarını kendi tesislerinde sürdüren bu ekip, ayrıca TSYD İzmir Şubesinin düzenlediği turnuvaya katıldı. Yarı finalde Karşıyaka'yı eleyen bu ekip, bu sene TFF 2.Lig'in en büyük şampiyonluk adayı olan Bucaspor'a penaltılarla yenildi ve kupayı Bucaspor'a kaptırdı.
Ligin ilk haftasında Boluspor deplasmanına konuk olacak olan Manisaspor, ilk yarının son haftasında ise iç sahada Orduspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Öncelikle gurbetçi oyuncu Fatih'i (sol kanat oyuncusu) Türkiye'ye getiren Manisa teknik heyetini kutlarım. Bilekler yumuşak, sürat var, asist var, dripling var, kapalı savunmaları açacak çalım var, şut var, kafa toplarına çıkmak bile var... Hazırlık maçlarında oynadığı futbolla kalitesini gösteren Fatih'in ismini bu sene sıkça duyacağız. Ama yine de Manisaspor, takıma faydalı olabilecek isimleri kadrosuna katmasına karşın Burak, Uğur ve Selçuk'un takımdan ayrılmaları onları zorlayabilir. Manisaspor’un son 3–4 yıldaki performansına baktığımızda iç sahada hangi takımla oynarlarsa oynasınlar her zaman favoridirler. Bu sene de iç sahada başarılı bir performans göstereceklerinden şüphem yok. Dış sahada ise çoğu maçta kısır sonuçlara imza atarlar. Ligi de ilk 6 içinde bitirirler.
İsmail Eğriparmak

1. lig takımları/13


Malatyaspor

Malatyaspor, Malatya’nın Bank Asya 1.Ligi'nde mücadele eden futbol takımıdır. Sarı-kırmızı renklere sahip olan kulüp maçlarını Malatya İnönü Stadı'nda oynamaktadır.
Kulüp Doğu Anadolu bölgesinden Süper Lig'de mücadele eden ilk takım oldu. Serginho, Carlos, Eder gibi 1982 ve 1986 Dünya Kupası'nın Brezilya Milli Takımı yıldızlarını Türkiye'ye getirerek tarihi bir başarıya imza atmıştır.
Ayrıca Doğu Anadolu'dan ilk defa Avrupa'ya giden Malatyaspor, 4 büyükleri bir sezon içerisinde yenen dört takımdan birisidir.
2004 yılında UEFA kupasında mücadele eden takım İsviçre'nin Basel takımını deplasmanda 2–1 mağlup etmiş, deplasman golü kuralıyla elenmiştir. Kardeş ve dost kulübü Adanaspor'dur.
Malatyaspor Türkiye 1. Liginde (Süper Ligde) hiç şampiyon olamamış fakat 1 defa 3.lük, 1 defa da 5.lik kazanmıştır.
Malatyaspor ve İlkler:
1. Malatyaspor Türkiye 2. Lig'ini Namağlup bitirip 1. Lige yükselen ilk takımdır. (1983–84)
2. Malatyaspor 4 Büyükler denen Fenerbahçe SK, Beşiktaş JK, Galatasaray SK ve Trabzonspor'un dördünü birden aynı sezonda yenen ilk takımdır.
3. Malatyaspor Doğu Anadolu Bölgesi'nden 1. Ligde en çok oynayan ve UEFA Kupası ile Balkan Kupası'na katılan İlk ve tek takımdır.
4. Malatyaspor 1987–1988 sezonunda Ünal Karaman ve Feyzullah Küçük'lü kadrosuyla en iyi sezonunu geçirmiş ve ligin ilk yarısını üçüncü sırada bitirmiştir. Sezonu da 3. sırada bitirmeyi başarmıştır.
5. Malatyaspor Brezilya Milli Takımı forması giymiş 3 oyuncuyu aynı anda getirtebilmiş ilk Türk futbol takımıdır: Eder, Carlos, Serginho.(Bu oyuncular o dönem Brezilya ile Dünya Şampiyonu olmuş takımda oynayan oyunculardı.)
6. Malatyaspor'un 1989–90 sezonunda 44 puanla ve şikeyle ligden düştüğü mahkeme sonucu ile sabit olarak ortaya çıkmış ilk Türk futbol takımıdır. Adanademirspor - Boluspor maçında şike yapılarak Malatyaspor'un küme düşmesinin sağlandığı belgelenmiştir. Fakat zamanın tahkim kurulunun tekrar 1. lige dönmesi kararına rağmen devletimizin bu konuda yasal düzenlemeleri ve yaptırımları tam olarak uygulamamasından ve zamanın federasyon başkanı Şenez Erzik'in keyfi uygulaması sonucu 2. ligde oynamak zorunda bırakılmıştır.
7. Anadolu takımlarımdaki ilk kulüp mağazaları zincirini açmış, ilk dergisini Burak İnan önderliğinde çıkarmıştır.
8. Malatyaspor Lig şampiyonluğu Kupa şampiyonluğu gibi gözle görülür elle tutulur medyatik başarılar elde edememesine rağmen geçen sezon Manisa'da 4000 taraftarla, Olimpiyat Stadı'nda 30 bine yakın taraftarla, Adana'da 10.000 civarında taraftarla ve 2001'de Antalya'da 15 bin taraftarla maça çıkabilen sayılı Türk takımlarındandır.
Yeni sezondaki hedefini ilk 6 olarak belirleyen Sarı-Kırmızılılarda,transfer çalışmalarının diğer takımlara nazaran daha sakin geçti.Bundaki en büyük pay ekonomik zorluklardan kaynaklandı.Şu ana kadar transfer edilen isimler:Gökhan Caba (Kasımpaşa), Gökhan Bozkaya (Sivas),Eren Özen (Hacettepe),Fatih Sezer (Şekerspor).Takımdan ayrılan oyuncular ise:Serdar Samatyalı (Rize), Atilla Birlik (Tokat), Mehmet Budak (Altay), Tayfun (Boluspor), Emre Yılmaz( Sivas), Muammer Sancaklı (Buca),Zafer Demiray (Karşıyaka),Ulaç (Adana Demirspor)..

Lige iç sahada konuk edeceği Karşıyaka maçıyla başlyacak olan Malatyaspor,ilk yarının son haftasında ise Giresun deplasmanında olacak.

Kişisel Görüşüm
Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü sergileyemeyen Malatyaspor’da, şu anda herhangi bir başkan adayının olmaması, takımda ekonomik sıkıntının oldukça yoğun yaşanması ve bu ligin en iyi oyuncularından kabul edilen Mehmet Ayaz'ın ve Burak Akdiş'in takımdan ayrılması sene boyunca Sarı-Kırmızılı ekibi çok zorlayacak. Takımdan ayrılan oyuncuların yerine alınan isimlerin ise, beklenen performansı sergileyip sergileyemeyeceklerini sezon boyunca göreceğiz. Malatyaspor ile ilgili son olarak diyeceğim, takıma ciddi bir takviye yapılamazsa küme düşmesi oldukça muhtemel görünen bir takım.
İsmail Eğriparmak

ilk maç


Cumartesi günü deplasmanda ligin ilk maçında deplasmanda Kasımpaşaspor ile mücadele edecek olan Adanaspor’da hazırlıklar devam ediyor.
Günü çift idmanla geçiren turuncu beyazlı ekipte moraller yerinde. Kafile Perşembe sabahı İstanbul’a hareket edecek ve çalışmalara orada devam edecek. Takımda sakat oyuncuların az da olsa oynayacak pozisyona gelmesi teknik heyeti sevindiriyor. Sadece Halit’in bu haftaya forma giyemeyecek olması kesinleşti.

Adanaspor’lu futbolcular Fitnes salonunda kaslı vücutları ile bu sporla uğraşanlara taş çıkarttılar. Zaman zaman küçük gösteriler yapan futbolcular ağırlık kaldırmadaki hünerlerini de sergilediler.

24 Ağustos 2008 Pazar

1. lig takımları/12


Kasımpaşaspor

Kasımpaşa Spor Kulübü, İstanbul’da 1921 yılında kurulan spor kulübüdür. Adını taşıdığı semtte bulunan Altıntuğ Kulübü ile Kasımpaşa Terbiye-i Bedeniye Kulübü'nün birleşmesiyle kurulmuştur.1942 yılına kadar Altıntuğ adını taşımıştır. 1939–1945 ve 1946–1958 yılları arası İstanbul 1. liginde, 1959–1964 arası Türkiye 1.Ligi'nde oynamıştır. En büyük başarısı 1961–62 sezonundaki beşinciliktir. 1963–1964 sezonu sonunda sonuncu olarak 2. lige, 1967–68 sezonunda 3. lige ve 1978–79 sezonunda amatör kümeye düştü. Lacivert-Beyaz renklere sahip olan kulüp maçlarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunda oynar. Daha önce Süper Lig'de oynamış olan kulüp, 2004/2005 sezonunda 3.Lig'den TFF 2.Ligi'ne, 2005/2006 sezonunda ise TFF 2.Ligi'nden Bank Asya 1.Ligi'ne yükselerek büyük başarı göstermiştir. 2007 sezonunda da Altay'ı finalde yenerek Play-Off şampiyonu olarak Turkcell Süper Lige çıkmışlardır. Turkcell Süper Ligini bu sezon 17. sırada tamamlayan Kasımpaşa, Bank Asya 1.Ligi'ne düşmüştür. Kasımpaşa Turkcell Süper Ligin En Saygın Takımı Secilmiştir. Kasımpaşa, 24.02.2008 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumunda oynanan Galatasaray maçında 45+2'de Erhan Küçük'ün attıgı frikik golüyle Galatasaray'ı 1– 0 yenerek büyük bir sürpriz yapmıştır.
Futbol dışında boks ve güreş dallarında faaliyet gösteren kulüp, özellikle güreş alanında başarı elde etti. Gazanfer Bilge, Mehmet Oktay ve Ahmet Kireççi (Mersinli Ahmet) gibi güreşçiler uluslararası turnuvalarda birincilikler kazandılar. Bu yüzden kulübün armasında ay-yıldız kullanılmasına izin verildi.

Yeni sezondaki hedefini tekrardan Süper Lige dönmek üzerine oluşturan takımda transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar alınan oyuncular: Sertan Eser (İstanbul Bş.Bld.Spor), Batista (Konya), Özgür Karakaya (Karşıyaka), Onur Çubukçu (Diyarbakır), Özgür Kart (Regensburg /Almanya), Yavuz Onuk (Karsruhe), Gürol Azer (Diyarbakır).Gönderilen isimler ise:Özgür Öcal (Eskişehir), M.Ali Şirin (Karabük), Halit, Sergio, Ademoviç, Göksel Akıncı (Serbest)

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Bolu/Gerede'de yapan Kasımpaşaspor, burada oynadığı 3 hazırlık maçında Orduspor'u 1-0 yenerken, Rizespor ve Karabükspor'a da aynı skorlarla (1-0) mağlup oldu.İkinci etap kamp çalışmaları için İzmit/Kartepe'ye geçen Lacivert/Beyazlı bu ekip, burada da 3 hazırlık maçı oynadı.Kocaelispor'u 4-2 yenen bu takım, G.Antep Bş.Bld.Spor ile 1-1 kalırken, Bursaspor'a ise 3-0 mağlup oldu. Son hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Kasımpaşaspor, İstanbul takımlarını karşı karşıya getiren Haliç Kupası turnuvasında 2 maç oynadı. Yarı finalde Eyüpspor'u 3–1 yenen Kasımpaşa, finalde ise Alibeyköyspor'la normal süresi 1–1 biten maçın ardından Haliç Kupası'nı penaltılarla Alibeyköyspor'a kaptırdı.

Lige iç sahada konuk edeceği Adanaspor maçıyla başlayacak olan Kasımpaşaspor,ilk yarının son haftasında ise Sakaryaspor deplasmanına konuk olacak.

Kişisel Görüşüm
Süper Lig deneyimli oyuncuları kadrosunda bulunduran takımda, iskelet kadro korundu, bunların üzerine de önemli sayılabilecek birkaç takviye yapıldı. Teknik direktör Uğur Tütüneker'in hem takımını hem de ligi tanıması, Kasımpaşa ekibi için bir avantaj. Sinouh’un takıma geri dönmesi, Sertan ve Özgür gibi forvet oyuncularının yanı sıra Erhan, Alparslan, Fatih Akyel, Batista gibi isimlerin de kadroda bulunması, Kasımpaşaspor’un bu ligin favorilerinden olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca geçen sene son birkaç maç dışında maçlarını hep Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynayan Kasımpaşa, bu sene kendi evine dönüyor. Süper Ligde birçok maçta kısır sonuçlara imza atan bu ekipte bu sene yapılan transferler takımın ofansif verimsizliğini azaltmak amacı güdüyor. Kasımpaşaspor’un sahasında genel olarak iyi oynayan bir takım olduğunu belirtiyor ve ligde ilk 6 sıra içinde yer alacaklarına inanıyorum.
İsmail Eğriparmak

emrah/mbilla/emre


Tarsus maçında ilk yarıda takımı direkt hedefe yani ceza alanına taşıyan iki oyuncu Emrah ve Mbilla’ydı. Top onlara her geldiğinde tempo aniden yükseliyor ve buna bağlı alarak da taraftar gerçekten bir futbol maçında olduklarını hissediyordu. Bir macera filmi izlerken bilirsiniz ki her an bir aksiyon olabilir, tetiktesinizdir, haz alma üst düzeydedir… buna benzer şeyler. Emrah ve Mbilla bu anlamda, oynadıkları 45 dakikada tribünlerin ilgi odağı olacaklarının işaretlerini çok belirgin bir biçimde verdiler. Bu ikiliye Emre’nin de katılacağını düşününce gidip stadın önünde maç saatini bekleyesi geliyor insanın.
Bu üçlü; Feyzullah, Kayhan ve Ümit’i hissettiriyor bize. Hissettiriyor, diyoruz çünkü Emre, Emrah ve Mbilla’yı lig maçlarında izlememiz gerekiyor. Fakat yanılmayacağımızı düşünüyoruz.

1. lig takımları/11


Kartalspor

Kartalspor, ismini İstanbul'un Kartal ilçesinden almış olan futbol kulübüdür. Bordo-beyaz renklere sahip olan kulüp, maçlarını 9.000 kişilik Kartal Stadı'nda oynamaktadır. Kartalspor,2006–2007 sezonunda Lig B'de mücadele ediyordu. O sezon Lig B 3. grupta averajla lider olarak Yükselme Grubu'na kaldı. Bu grubu da 31 puanla, Adana Demirspor'u ikili averajda geride bırakarak 2. tamamlayan Kartalspor, 2007–2008 sezonunda Bank Asya 1.Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

Bank Asya 1.Ligi'nin ilk yarısını oldukça iyi bir grafikle bitiren Kartalspor, ikinci yarıda ise arka arkaya aldığı başarısız sonuçlarla üst sıralardan hızla koptu ve ligi orta sıralara yakın bir yerde bitirdi.
Yeni sezondaki hedefini ilk 6 olarak belirleyen takımda transfer döneminin (özellikle dış transfer) oldukça hareketli geçtiğini görüyoruz. Şu ana kadar alınan oyuncular: Mehmet Türkmehmet (Elazığ), Mehmet Öncan (Ordu), Süleyman Varlık (G.Antep BŞB), Kenan Çamoğlu (Hacettepe), Yasin Çelik (Sakarya), Erman Güraçar (Kocaeli),Özkan Yılmaz (Gebze), Gençer Cansev (Küçükköy), İbrahim Aydemir (Almanya/Unterhaching), Serkan Gündoğan (Almanya/Wattenscheid), Emre Türkselim (Almanya/Ahlen).Takımdan ayrılan isimler ise: Yaser Yıldız (G.Saray), Fuat Eraslan ( Karşıyaka), Ümit Erbay (Avusturya/Parndorf).

3 etaplı kamp çalışmasının ilkini Ankara/Patalya'da gerçekleştiren Kartalspor, burada oynadığı 4 hazırlık karşılaşmasında da galip gelemedi. Kayserispor’a 2-0, Hacettepespor'a 2-1, G.Antep Bş.Bld.Spor'a 3-1 mağlup olan bu ekip, Boluspor'la ise 1-1 kaldı.İkinci etap kamp çalışması için Bolu/Gerede'ye geçen Kartalspor burada da 3 hazırlık maçı oynadı ve bu 3 maçta da mağlup oldu. Boluspor'a 1–0,Adanaspor'a 3–2, Karabükspor'a da 2–1 kaybetti. Son etap kamp çalışmaları için tekrar Ankara/Patalya'ya geçen Bordo-Beyazlı ekip burada da 4 maç oynadı. Güngören ile 3–3,Boluspor'la 2–2 kalan bu takım, Giresunspor ve Ş.Urfaspor'a aynı skorlarla (1–0) mağlup oldu. Dolayısıyla çıktığı 11 hazırlık maçında da galip gelemeyen bu takımın sezon öncesi uyum sorununu atlatamadığı görüldü.

Sezonun ilk haftasında İzmir'de Altay'ın konuğu olacak olan Kartalspor, ilk yarının son haftasında ise iç sahada Karabükspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Transfer sezonunda genelde genç ve gurbetçi oyunculara yönelen Kartalspor'un kadrosunda aslında çok önemli isimlerin yer aldığını görüyoruz. Yalnız oyuncu almak için de transfer yapılmaz. Kadrosunda 30'un üzerinde oyuncu olan bu takımda, hangi oyuncuların takımdan çıkarılacakları şu anda kesin değil. Teknik direktör Mehmet Altıparmak, istediği oyuncuları kadrosuna koydu; fakat maçlara hangi 11 ile çıkacağı, hangi oyuncuların banko olduğu henüz kesinlik kazanmadı. Orta sahadan Fuat’ın, forvetten Yaser'in gönderilmesi takımı oldukça zorlayacak gibi. Ayrıca yapılan tüm hazırlık maçlarında Kartalspor'un defansı S.O.S verdi. Bir an önce bu defans probleminin giderilmesi gerek. Kartalspor ile ilgili son olarak diyeceğim, takımın zamana ihtiyacı var. Bu takımın uzun vadede ilk 2 şansının olmadığını; ancak ilk 6'yı zorlayacak kapasitede olduğunu belirtmeliyim.
İsmail Eğriparmak

1. lig takımları/10


Karşıyaka

Karşıyaka Spor Kulübü, İzmir’in 1912 yılında kurulan ilk spor kulübüdür.
"Kaf Sin Kaf" K.S.K harflerinin eski dilde okunuşudur. Renkleri yeşil-kırmızıdır. Kırmızıyı Türklükten, yeşili ise İslamdan almıştır. Karşıyaka Spor Kulübü armasının içinde ay-yıldız taşıma hakkına sahip olan üç kulüpten biridir.
Karşıyaka şu anda Bank Asya 1.Lig'de yer almaktadır. Futbolun yanı sıra basketbol takımı olan Karşıyaka, yıllardır Beko Basketbol 1.Ligi'nde mücadele etmektedir ve 1986–87 sezonunda şampiyon olmuştur. Karşıyaka Spor Kulübü futbol ve basketbol haricinde başta voleybol olmak üzere birçok branşta faaliyetini sürdürür.

1912 yılında kurulan bu takım, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'na kadar yabancılarla birçok çekişmeli maç oynamıştır.
Yine Karşıyaka Spor Kulübü, kuruluşundan Kurtuluş Savaşı’na kadar geçen sürede hiçbir maçta yenilmemiş, İtalyan ve Yunan şampiyonlarını birçok kez yenerek bu kulüplerin kapatılmasına sebep olmuştur.

1924 yılında Fenerbahçe, Karşıyaka’nın davetlisi olarak İzmir’e geldiğinde maça yoğun bir ilgi gösterildi. O yıllarda İzmir’de Göztepe, Altınordu ve İzmirspor gibi kulüpler henüz kurulmamıştı. Karşıyaka ile birlikte tek Türk takımı Altay idi.
Karşıyaka 1926 yılında İzmir şampiyonu olmuştur. Bu şampiyonluktan sonra 24 Haziran 1926 tarihinde İsmet İnönü, Fahrettin Atay ile birlikte kulübü ziyaret eden Atatürk, Karşıyaka Spor Kulübü’nün cepheden döndükten sonra yeniden kurmuş olduğu takımı ile İzmir Ligi’nde yabancı rakipleri ile yaptığı mücadele sonucunda hiç gol yemeden şampiyon olduğunu öğrenmiş ve bunun üzerine kulübün ambleminde ay-yıldız kullanılmasını istemiştir.

80 yılı geçen, İzmir derbisi olarak kabul edilen Karşıyaka-Göztepe arasındaki maçlar her zaman olaylı geçmiştir. İzmir Atatürk Stadyumunda 16 Mayıs 1981 tarihinde yapılan maç 2. ligde seyirci rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başarmıştır. Biletli 61,060, gayri resmi kaynaklara göre 80,000 civarında seyirci izlemiştir. FootballDerbies.com internet sitesi tarafından Dünya'nın en büyük derbileri arasında gösterilmektedir.Ayrıca iki takım arasında 8 Şubat 2004 tarihinde İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçta Karşıyaka 2–0 geriye düştükten sonra maçı 5–2 kazanmıştır. Bu maç iki ezeli rakibin oynadığı son maçtır. Göztepe o sezon 2.Lig B kategorisine oradan da hızla amatör kümeye kadar düşmüştür.

Yeni sezondaki hedefini şampiyonluk olarak belirleyen takımda, transfer döneminde birçok oyuncunun takımdan ayrıldığını, birçok oyuncunun da transfer edildiğini görüyoruz. Şu ana kadar transfer edilen isimler: Yunus Altun, Kerem İnan(Şeker), Ahmet (Mardin), Fuat (Kartal), Emre (Aydın), Eser ve Emu (Bursa), Kıvanç (Yalova), Ayhan (A.Gücü), Zafer Demiray (Malatya),Abdülkadir (Sakarya) ve Serkan (G.Antep Bş.Bld.spor) olurken,takımdan ayrılan oyuncular ise:İnanç, Zafer, Uğur, Olcan (G.Antep), Sezer (Beşiktaş), Atilla Küçüktaka ve Şehmuz (Altay), Aydın, Cihan, Savaş (Karabük), Serkan, M.Kahraman, Mustafa Cevahir (G.Antep), Özgür Karakaya (Kasımpaşa), Deniz Kaçan (Göztepe), Emrah (Turgutlu), Emrehan (Serbest).

Yeni sezona 3 etaplı kamp çalışmasıyla başlayan Yeşil-Kırmızılı ekip, ilk etap kamp çalışmaları için bulunduğu Isparta/Davraz'da 5 hazırlık maçı oynarken bu maçların hiçbirinde yenilmedi. Alibeyköy’ü 1–0 ve 2–1,Fethiyespor'u da 2–1 yenen Karşıyaka, D.Diskispor ile oynadığı 2 müsabakanın birini 1–0 kazanırken diğerinde 0–0 kaldı. İkinci etap kamp çalışması için Eğirdir'e geçen İzmir'in bu köklü kulübü, burada oynadığı 3 hazırlık maçında ise Samsunspor ile 0–0 kalırken, Denizli Bld. Spor’a 3–0,Karadenizspor'a da 1–0 mağlup oldu. Yalnız burada oynanan maçların hepsinde Karşıyaka, sahaya yedek ağırlıklı kadro ile çıkmıştı. Yeni sezonun son hazırlıklarını İzmir'de sürdüren bu ekip, aynı zamanda TSYD İzmir Şubesinin düzenlediği turnuvaya da katıldı. Yarı finalde Manisaspor'a penaltı atışları sonucunda elenen Kırmızı-Yeşilli kulüp, bugün üçüncülük maçında Altay ile karşılaşacak.

Bank Asya 1.Liginin ilk haftasında, Malatyaspor deplasmanına konuk olacak olan Karşıyaka, ilk yarının son haftasında ise iç sahada Ç.Rizespor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Özgür ve Şehmuz gibi iki etkili forvetini kaptıran Karşıyaka, özellikle deplasman maçlarında kısır sonuçlara imza atar. Şehmuz ve Özgür'ün boşluğunu Emu ve Yunus'u alarak doldurmayı planlayan takımda sene boyunca ciddi bir forvet eksikliği yaşanacak. Orta sahasını ise oldukça kaliteli isimlerle takviye (Zafer ve Fuat Eraslan) eden kulüpte bu mevkide önemli bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Defans mevkiinde de yine bu ligde çok rahat iş yapabilecek isimler mevcut. Kalede ise bir sıkıntı yaşanması muhtemel. Bence Kerem dışında daha başka bir kaleci düşünelebilirdi. Kısacası, Karşıyaka takımının alacağı sonuçları kaleciler ve forvet oyuncuları belirleyecek. Dediğim gibi deplasman maçlarında genelde kısır sonuçlara imza atacak bu takım daha ilk hafta deplasmanda oynayacağı Malatyaspor maçında oldukça düşük bir skorla sahadan ayrılacak. (0–0,1–1,0–1 gibi) Son olarak diyeceğim, kaleci ve forvetler günlerinde olurlarsa, Karşıyaka takımı sıralamada çok rahat ilk 6'ya girer.

İsmail Eğriparmak

biraderler


…takım gol atınca keyfimize diyecek yok: ))

gece


Tribün de saha da pek renkliydi. Bol gol, pozisyonlar, sürekli tezahurat…

23 Ağustos 2008 Cumartesi

3-3



Eğlenceli ve bol gollü antrenman maçında Adanaspor Tarsus'la 3-3 berabere kaldı. Gollerimizi Mbilla, Emrah ve Erkan attı. Üç gol de birbirinden güzeldi. Bu hazırlık maçında takımı 90 dakika destekleyen Turbeyler de güzeldi. Forvet oyuncularımız da güzeldi. Ama sanki orta sahamızda ve defansta biraz aksaklıklar var. Gerçi 21 oyuncunun forma giydiği böyle bir maçta net bir gözlem de pek olası değil. Fotolarla ve küçük yorumlarla sonraki yazılarda gözlemlerimizi paylaşırız.

yine


Yine Tarsus’la oynuyoruz, evet. Bir yıl içinde bu 5. maç. Neyseki bu sene aynı düzeyde karşılaşmayacağız Tarsus’la. Kim bilir, bu sezon umduğumuz gibi geçerse belki de hiç karşılaşmayacağız lig maçlarında.

Daha önceki lig açılışı maçı yine Tarsus’laydı. Adana’da oynamıştık. Onlar 2B’deydi, biz 1.ligde oynuyorduk.Küme düştüğümüz yıldı, 2004-2005 sezonu olabilir. Benzer bir durum söz konusu. Ama çok farkla. Bu kez Adanaspor çaresiz bir durumda değil ve hedef yine şampiyonluk.

Neyse, bir kez daha gidelim Tarsus’a ve Adanaspor’umuzu hiç gerilmeden izleyelim. Malum, rakip Tarsus: ))

22 Ağustos 2008 Cuma

sıkı rekabet


Adanaspor’da Kasımpaşaspor maçı öncesinde çalışmalar son hız devam ederken futbolcular formayı kapabilmek için adeta tekmeye kafa sokuyorlar.
Günü çift idmanla geçiren Turuncu Beyazlı takımda, antrenmanlar büyük rekabete sahne olurken teknik patron Hüsnü Özkara sık sık oyunu durdurmak zorunda kaldı. Lig başlayana kadar idmanların bu şekilde geçmesi ve her futbolcunun ilk 11 e girmek için büyük çaba sarf etmesi teknik heyeti sevindiriyor.
Halit koşulara başladı
Kartepe kampında sakatlanan ve yaklaşık 20 gündür çalışmalara katılamayan Halit Köprülü düz koşulara başladı. Tecrübeli futbolcunun önümüzdeki haftalarda takımla birlikte çalışmalara başlayacağı açıklandı.

Akgül-Özkara zirvesi

Antrenman sırasında kulüp başkanı Bayram Akgül ve Teknik Direktör Hüsnü Özkara bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar. Genç başkan takımla ilgili son bilgileri alırken çalışmanın sonuna kadar tesislerinden ayrılmadı.

Özkara’dan uyarılar

Takımın teknik direktörü Hüsnü Özkara özellikle forvet bölgesinde görev yapan futbolcularına topla fazla oynamamaları ve çabuk düşünmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Genç Emrah Bedir’e her pozisyon sonrası yanına çağırarak yapması gerekenleri anlatan Özkara başarılı her hareketten sonrada futbolcularını alkışladı.

21 Ağustos 2008 Perşembe

lige başlamak


Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor'un teknik direktörü Hüsnü Özkara, ligin ilk maçını yapacakları Kasımpaşaspor karşısında galibiyet hedeflediklerini bildirdi.
Özkara, yazılı açıklamasında, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda Kayseri Erciyesspor ile yaptıkları hazırlık maçını 1-0 kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.
Takımın ortaya koyduğu futboldan memnun kaldığını belirten Özkara, bu tür maçlarda her futbolcuya şans verdiğini kaydetti.
Çalışmalara Kayseri Erciyesspor maçının ardından izin yapmadan devam ettiklerini bildiren Özkara, şöyle dedi:
"Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı. Son ciddi hazırlık maçını cumartesi günü Tarsus İdmanyurdu ile yapacağız. Kasımpaşaspor maçına kadar sürekli yardımcılarım ile bir araya gelerek toplantılar yapacağız. Taraftarlarımıza bu maçta galibiyet armağan etmek istiyoruz."

20 Ağustos 2008 Çarşamba

kulüpten açıklama


Kulüp basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri temsilcisinin sezon açılışına katılacak olan turuncu-beyazlı takım, 23 Ağustos Cumartesi günü de Tarsus İdmanyurdu ile aynı kapsamda yapacağı hazırlık maçları ile bu yöndeki çalışma dönemini kapatacak.

Teknik direktör Hüsnü Özkara, futbolcuları ile bir toplantı yaparak hazırlık maçlarını ciddiye almalarını istedi.

Takımın geçen sezon şampiyonluğunda pay sahibi olan kaleci Oğuzhan Doğar ise ligin başlamasına kısa bir süre kala kalecilerin de hazır olduğunu ve rekabetin başarıyı getireceğini kaydetti.

Ahmet Şahin, Tayfun ve Yaşar'ın çok yetenekli kaleciler olduğunu belirten Oğuzhan Doğar: ''Kim görev alırsa alsın elinden geleni yapacaktır. Kaleci antrenörümüz Atilla Saraçoğlu da bilgi ve birikimlerini bizlere fazlasıyla aktarıyor.'' dedi.

19 Ağustos 2008 Salı

gollerimiz


Gollerimiz bu karikatürdeki kadar kolay, güzel, estetik ve eğlenceli olsun. Her nasıl olursa olsun, denir belki, yeter ki gol olsun; ama deriz ki şanımıza yakışır biçimde olsun…

18 Ağustos 2008 Pazartesi

1. lig takımları/9


Karabükspor

Karabükspor, Karabük ilinin kırmızı ve mavi renkli takımıdır. Birinci ligde 3 sezon oynamıştır. Kadrosunda bir dönem Ali Yavaş, İbrahim Üzülmez, Şevki Ekşi, Vedat İnceefe, Hakan Ünsal, Burak Özsaraç, İbrahim Kaş gibi futbolcuları barındırmıştır.
Maçlarını 11.000 kişilik Dr.Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynar. ilk olarak ilçe konumunda iken 1992–93 sezonunda Ali Kemal Denizci ile 1. Süper lig ile tanışmış, 2005–2006 sezonuna İlyas Tüfekçi'nın teknik direktörlüğü ile devam edilmiştir. Karabükspor 1993–1994 sezonunda birinci ligde oynarken ligin son maçında kendi evinde karşılaşma 1–1 devam ederken, uzatmaların son saniyelerinde Zeytinburnuspor'dan yediği golle 2–1 mağlup olmuş ve 1.Ligden düşmüştür.1996–97 Sezonunda tekrar Giray Bulak ile Süper lige çıkan Karabükspor'da 1997–1998 sezonunda Nejat Biyediç takımı bir dönem çalıştırmıştır. Bu sezonunda lig 9. bitirilmiştir. Simgesi mavi ateştir,(Demirin mavi rengidir).
Kulüp tesisleri 1993–94 sezonundaki tesisler hamlesi ile yapılmıştır. Tesisler Çamlık mevkiinde olup, modern bir görünüm içinde spor kompleksi (İdman sahaları-Parkur-Salonlar) mevcuttur.17 Mayıs 2008'de TFF 2.Lig Yükselme Grubu karşılaşmasında Erzurumspor'u 7–0 gibi farklı bir sonuçla yenerek tarihi itibariyle Bank Asya 1.Ligine yükselmiştir.
Kardemir Karabükspor Kulübü'nün ayrıca Türkiye Tekerlekli Sandelye Basketbol Ligi'nde tekerlekli sandalye basketbol takımı vardır. TTSB Ligi 2008 sezonunu 5. sırada bitirmiştir.

Bank Asya 1.Ligi'ndeki ilk yılında ilk 10'u hedefleyen Karabükspor, dış transferde en çok oyucu alan takımlardan birisi oldu. Şu ana kadar transfer edilen isimler: Bülent Bal (Diyarbakır), Ümit Aydın (Bursa), Kazım Şeker (Erciyes), Abdullah Apak (Mersin), Süleyman Görgün (Denizli), M.Ali Şirin (K.Paşa), Savaş Bahadır (K.Yaka), Kadir Tütüncü, Enis Çeliksu (Yozgat), Fatih Aytekin (Samsun), Murat Bölükbaş (Of), Eray Er (Tokat), Metin Kurt (Alanya), Murat Özkan (Sakarya).Gönderilen isimler arasında Karabükspor'un şampiyon olmasında kuşkusuz en büyük payı olan sağ kanadın etkili ismi Taner Taşçı, Bucaspor’a; yine defansın sigortalarından tecrübeli Özgür Vurur, Körfez Bld. Spor’a; golcü Önder Konya Şekerspor’a; orta sahanın etkili isimlerinden olan Hakan Genç ve Hakan Delil ise Mersin İdmanyurdu'na transfer oldular. Bunların yanında forvete dönük hücum oyuncusu Murat Baytaroğlu ve savunmaya dayalı yönü kuvvetli Necati ile de yollar ayrıldı.

Yeni sezon hazırlıklarına Bolu/Gerede'de başlayan Kırmızı-Mavili ekip, İddaa’nın düzenlediği turnuvada burada 6 hazırlık maçı oynadı. Kasımpaşaspor’u 1–0,Kartalspor'u 2–1 yenen bu ekip; Ç.Rizespor ile 1–1,Adanaspor'la da 0–0 kaldı. Boluspor ve Orduspor'a ise aynı skorlarla (2–1) mağlup oldu. İkinci etap kamp çalışmaları için Ankara/Patalya'ya geçen Karabükspor, burada da 3 hazırlık maçı oynadı. Tarsus İdmanyurdu'nu 1–0,Boluspor'u 2–0 yenen Karabük ekibi, Orduspor’la ise 1–1 kaldı.

Sezona iç sahada konuk edeceği Giresunspor maçıyla başlayacak olan Karabükspor, ilk yarının son haftasında ise Kartalspor deplasmanında olacak.

Kişisel Görüşüm
Karabükspor, özellikle Taner’in, süratli ve akıllı oyun stilini çok arayacak. Keza Taner, Karabükspor’un sağ kanadında en büyük kozdu. Yerine alınan Süleyman’ın, Taner kadar başarılı olacağına inanmıyorum. Dolayısıyla bu ekibin sene boyunca sağ kanatta sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. Öte yandan yetenekli forvet Önder'in yerine alınan, Abdullah Apak ve Murat Bölükbaşı'nın forvette çok etkili olmalarını beklemiyorum. Bu ekipten geçmiş sezonlarda olduğu gibi iç sahada daha parlak bir performans beklediğimi söyleyebilirim. Karabükspor’la ilgili son olarak diyeceğim, düşme hattının uzağında durmayı becerebilecek ancak üst sıraları hiçbir zaman zorlayamayacak bir performans bekliyorum. Ekipte iki orta saha oyuncusunun takımdan ayrılmasının etkisi sene boyunca çok büyük olacak.
İsmail Eğriparmak

17 Ağustos 2008 Pazar

adanaspor adana'da


Adanaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, bir süre çalışmalara Adana'da devam edeceklerini ve iki ciddi hazırlık karşılaşmasının ardından (Kayseri Erciyes ve Tarsus İdmanyurdu) lige tam anlamıyla hazır olacaklarını söyledi.

Takımda uyum sorununun ortadan kalktığını da belirten Özkara:
"Ligin başlamasına kısa bir süre kaldı. Kamp süresince tüm futbolcularıma forma şansı verdim. Kasımpaşa ile çok önemli bir maç oynayacağız. O süreye kadar aynı ciddiyetle çalışmalarımız devam edecek. İlk maçımızı kazanıp taraftarımızın huzuruna daha mutlu bir şekilde çıkmak istiyoruz." dedi.
Not: Ama anlaşılan o ki Adanaspor’umuzu Adana’da izleyebilmek için 7 Eylül tarihini beklememiz gerekecek. O kadar bekledik 3 hafta daha sabır deriz, bekleriz.

1. lig takımları/8


Güngören Belediye Spor

1983 yılında İstanbul'da kurulan Güngören Bld. Spor’un başkanlığını Yahya Baş, teknik direktörlüğünü ise Turan Özyazanlar yapmaktadır. İç saha maçlarını 15 bin kişilik Güngören Mimar Yahya Baş Stadyumunda oynayan Bordo-Beyazlı bu ekip tarihinde ilk defa Bank Asya 1.Liginde mücadele edecektir.

Bank Asya 1.Ligine yükselmesi büyük sürpriz olarak nitelendirilirken, Bordo Berelilerin transfer döneminde şu ana kadar en suskun takım olarak yer aldğını görüyoruz. Dış transferde sadece Papen Mustafa'ya imza attıran takımda ise henüz giden hiçbir oyuncu bulunmuyor. Ancak gelen bilgiler özellikle Konya'da oynanan Ekstra Play Off maçlarında oldukça başarılı performanslar gösteren İzzet ve Turan'ın her an ayrılabileceği yönünde.

Yeni sezona ligde kalma hedefiyle başlayacak olan Güngören Bld. Spor, sezona en erken hazırlanan takımlardan birisi oldu.3 etaplı kamp çalışmasının ilkini Yozgat'ta yapan Güngören, burada oynadığı 6 hazırlık karşılaşmasının 6'sında da mağlup olurken bu maçların hiçbirinde de gol atmaya muvaffak olamadı. Maltepespor’a 3–0,Tokatspor'a 1–0,Yozgatspor'a 6–0,Kırıkkalespor'a 1–0,Karsspor'a 5–0 ve Ş.Urfaspor'a da 1–0 yenilen Güngören, ikinci etap kamp çalışmaları için Ankara Kızılcahamam'a geçti. Burada da 3 hazırlık maçı oynayan ekibin Manisaspor'u 2–1 yendiğini, Tarsus’la 2–2 kaldığını ve Ş.Urfaspor'a 2–0 yenildiğini görüyoruz. Son etap kamp çalışmaları için Patalya'ya giden Güngören Bld. Spor’un burada oynadığı hazırlık maçlarında ise daha derli toplu sonuçları aldığını görüyoruz. Giresun’la 1–1,Kartalspor'la 3–3 kalan Bordo-Beyazlılar, Yozgat ve Kızılcahamam'da yenildiği Urfaspor'u Patalya tesislerinde 2–1 yendi.

Sezonun ilk haftasında Ç.Rize deplasmanına konuk olacak olan İstanbul ekibi, ilk yarının son haftasında ise Boluspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Turan'ın ayrılması durumunda, orta sahadaki mücadele gücünü önemli ölçüde yitirecek bu ekibin sadece Papen Mustafa ile anlaşması düşündürücü. Bu oyuncu geçtiğimiz yıllarda birçok takımda başarılı olmuş olsa da (Özellikle Galatasaray'da) Bank Asya 1.Ligini kaldıramayacağını düşünüyorum. Hazırlık maçlarında yakından takip ettiğim bu takımda ciddi bir değişikliğin olmadığını, takımda ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntının yaşandığını gördüm. Sezon boyunca, özellikle deplasman maçlarında silik bir futbol ortaya koymasını beklediğim ekipte, Güngören’in işinin lig zorlaştıkça daha da imkansızlaşacağını düşünüyorum. Ligde kalmaları halinde büyük bir sürprize imza atacaklarını bildiklerinden rahat olmaları onlar için bir avantaj ancak kadro kaliteleri gerçekten çok düşük ve sezon sonuna doğru gelecek yorgunluğa bağlı sakatlıklar, kısıtlı seçimleri daha da zor hale getirecektir. Güngören Bld. Spor, küme düşer ve son haftalarda ciddi puan kayıpları yaşar diye düşünüyorum.
İsmail Eğriparmak

16 Ağustos 2008 Cumartesi

şiir




“sabahın içinde bir pencere açıldı

gökyüzü bir kat daha güzelleşti

Şimdi dünyanın en güzel bir göğü altındaydılar”



İlhan Berk

15 Ağustos 2008 Cuma

kombine



Ekspres gazetesi yazarlarından Ali Pekmezci‘nin köşesinde yayımladığı yazıyı burada sizlerle paylaşıyoruz. Kombine biletlere dair incelikli ve güzel bir yazı…

Ama biz de ısrarla MARATON için kombine istiyoruz. Birçoğumuzun bütçesi hakikaten ancak maraton kombinelerine müsaittir. Dileriz yönetim bu talebimizi bir gözden geçirir.

1. lig takımlarını tanıyalım/7


Giresunspor

Giresunspor, Giresun ilinde ilk olarak 1925, daha sonra 1967 yılında tekrardan kurulmuş olan bir spor kulübüdür. Kulübün lakabı Çotanaklar'dır. Çotanak, fındığın ağaç dalındaki haline denmektedir. Çotanak figürü kulübün armasında da kendisine yer bulmuştur.

Giresunspor Kulübü;1925 yılında Hilalspor'a rakip olarak, Sarı-Lacivert renkler altında Öğretmen Fevzi ve Faruk Beyler tarafından kurulmuştur. Kulüp amatör olarak futbol, atletizm ve su sporlarında faaliyet göstermiştir. Giresunspor,1925–1940 yılları arasında Hilalspor ve Yeşiltepe takımlarıyla mahalli liglerde sayısız müsabaka oynamıştır.29 Haziran 1938 tarihinde çıkan 3530 sayılı Beden Terbiyesi Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte 28 Mart 1941 yılında Giresunspor'un 1967 yılındaki kuruluşunda yer alan Giresunspor, Hilalspor, Yeşiltepe ve Sahilspor kulüpleri, sürdürdükleri bu faaliyetlerine son vermek zorunda kalmışlar ve kapatılmışlardır.

Profesyonel liglerdeki mücadelesine 1967–68 futbol sezonuyla birlikte ilk başkanı olan rahmetli Sayın Hasan Gürel başkanlığında Türkiye 2. Milli Ligi’nden başlayan Giresunspor ilk resmi maçını ise 20 Ağustos 1967 tarihinde İstanbul kulüplerinden Beylerbeyispor ile Giresun Atatürk Stadı’nda oynamış ve rakibiyle 0–0 berabere kalmıştır. Giresunspor, Giresun’daki ikinci maçında ise 17 Eylül 1967 tarihinde Konyaspor'la karşılaşmış ve rakibine 2–1 mağlup olmuştur.

Profesyonel liglerdeki mücadelesine başladıktan 4 sezon sonra (1970–71 sezonunda) Türkiye Birinci Futbol Ligi’ne yükselerek Doğu Karadeniz'in 1.Ligde mücadele eden ilk kulübü olma unvanını alan Yeşil-Beyazlı ekip, o dönemki adıyla Türkiye 1.Ligi'nde 6 sezon üst üste mücadele etmiştir. Özellikle 1975–76 sezonunda parlak bir performans gösteren Giresunspor, iyi geçen bir sezonun ardından 1976–77 sezonunda 1. lige veda etmiş ve bugüne kadar da tekrardan 1. ligde(şu anki adıyla Süper Lig) boy gösterememiştir.

2007 yılının Mayıs Ayında Adana Demirspor'u Bursa'da oynanan 2.Lig Ekstra Play Off maçının finalinde 5–1 yenerek şampiyon olan Giresunspor, ligde kalma amacıyla başladığı Bank Asya 1.Ligini kendisi için iyi sayılabilecek bir yerde bitirerek amacına ulaşmıştır. Yeni sezonda üst sıraları hedefleyen Çotanaklarda, şu ana kadar transfer edilen isimler: Barış (G.Antep), Koray (Mardin), Emre (Beşiktaş), Aykut (Almanya-Karlsruhe), İbrahim Cisse (Fransa-Bordeaux), Gökhan Altıntaş (Nazilli), Artur (Kırgızistan-Abdişata), Hasan Demir (Denizli Bld), Muharrem Kaya (Trb.Karadenizspor), Enver Işık (Göztepe), İbrahim Giray (Kırşehir), Hasan Aydınlı (Pazar),Mehmet Yılmaz (Eskişehirspor) ve Harun (Ankara Demirspor).Gönderilen isimler ise:Cem Karahan (Adanaspor),Levent Demiray (Sakarya), Emrah Kiraz (Bursa), Emrah Kol (Rize),Kemal Toprak (serbest).

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını İzmit/Kartepe'de yapan Giresunspor burada oynadığı 3 hazırlık karşılaşmasında da galip gelemedi. Adanaspor’a 4–2 ve Manisa'ya da 1–0 yenilen bu ekip, Diyarbakırspor’la da 0–0 kaldı. İkinci etap kamp çalışmaları için Ankara/Patalya'ya geçen Giresunspor burada da 2 hazırlık maçı oynadı ve bu maçlarda da galip gelemedi. Güngören Bld. Spor ile 1–1 kalan, Çotanaklar Ş.Urfaspor'a ise 3–2 mağlup oldu. Giresunspor son hazırlık maçını ise bugün Kartalspor ile yapacak. Ligin ilk haftasında Karabükspor'a konuk olacak olan Giresun ekibi, ilk yarının son haftasında ise iç sahada Malatyaspor'u konuk edecek. Sonucunun şimdiden merakla beklenildiği maç ise 14.haftada iki ezeli rakip olan Orduspor-Giresunspor arasında oynanacak. İki kardeş ve dost kulüp olan Giresunspor-Boluspor müsabakası ise 15.haftada oynanacak.

Kişisel Görüşüm

Sert vuruşlarıyla tanınan füzeci Levent’in, bu sene Rize'ye transfer olan ve orada patlama yapmasını beklediğim Emrah Kol’un, panter lakabıyla tanınan Cem'in takımdan ayrılışları lig maratonu boyunca Giresunspor'u çok zorlayacak. Hazırlık maçlarında uyum sorununun çok fazla yaşandığı takımda teknik direktör Mehmet Birinci şu ana kadar bu sorunu giderebilmiş değil. Sezon boyunca takımın defansta sorun yaşaması muhtemel. Özellikle dış sahada fazla gol yemesini beklediğim takımdan, iç sahada ise az gollü maçlar bekliyorum. Her ne kadar Giresunspor yönetimi, amacını üst sıralar olarak belirlediyse de ben ligi inişli-çıkışlı bir grafikle tamamlarlar diyorum. İlk 6 için Giresunspor'a şans vermiyorum. Ligi tahminen alt sıralarda veya küme düşme potasının 1–2 basamak üzerinde bitirirler.
İsmail Eğriparmak

1.lig takımlarını tanıyalım/6


Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği bir spor kulubüdür. Kulübün kuruluştaki (1988) adı Sankospor, kurucu kulüp başkanı merhum işadamı Sanko Şirketler Grubu Kurucusu Sani Konukoğlu'dur.
Her Belediye takımı gibi Mavi-Beyaz renklere sahip olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, birçok branşta faaliyet ve başarı göstermiştir. Kulüp başkanlığını 22.06.2004 tarihinde devralarak kulüp tarihinde 3. kez başkanlığa seçilen Gazeteci ve Spor Yazarı, Olay Medya Şirketler Grubu kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı iş ve spor adamı Mehmet Erol Maraş, kulübü yönetim, teknik ekibi, taraftar ve futbolcuları ile birlikte 11 ay gibi kısa bir sürede şampiyonluğa taşıyarak o zamanki adıyla 2.Lig A Kategorisine çıkartmış ve Gaziantepspor'dan tam 20 yıl sonra Gaziantep'li sporseverlere ayrı bir şampiyonluk heyecan ve mutluluğu tattırmıştır. Belediyespor, şampiyon olduğu 22.05.2005'den bu yana 2.Lig A Kategorisi'nde mücadele etmektedir. Haziran 2004'de Kulüp Başkanlığına seçilen Gazeteci ve Spor Yazarı Mehmet Erol Maraş, başkan seçildikten tam 11 ay sonra 22 Mayıs 2005 günü takımı 2. Lig B grubu C kategorisinde şampiyon yaptıktan sonra görevini aday olmayarak kendi isteği ile kulüp kurucularından Sina Konukoğlu'na devretmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Teknik Direktör Ali Güneş yönetiminde grup birincisi olarak 2004/2005 futbol sezonunda şampiyon olduğu yıl, 93 gol atarak Avrupa'nın en çok gol atan takımı olmuş ve bir rekor kırmıştır. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor,Gaskispor ile ortaklaşa kullandıgı Gaski Spor tesislerine sahiptir. Eski başkanlar Mehmet Erol Maraş ve Sani Konukoğlu kulübün başarısı için birlik ve beraberlik içerisinde onur kurulunda görev yapmışlardır. Belediyespor Kulübünün Teknik Direktörü 2006'dan beri meşhur Galatasaray'lı ve Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldrıran Suat Kaya'dır. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarını, Gaskispor ile birlikte Pancarlı mevkiindeki Gaski Stadında yapmakta ve her iki kulübün futbolcu ve teknik heyeti bu tesislerde barınmaktadırlar.

2007-2008 Sezonuna oldukça kötü başlayan, ligde sürekli alt sıralarda mücadele eden bir takım görüntüsünde olan Gaziantep ekibi, özellikle ligin ikinci yarısından itibaren toparlanmaya başlar ve lgide kalma amacıyla başladığı sezonu kendileri için iyi sayılabilecek bir yerde bitirerek amacına ulaşır. Bu sezonda ise küme düşme korkusu yaşamak istemeyen bu ekip, transfer dönemini oldukça hareketli geçiren takımlardan birisi oldu. Şu ana kadar transfer edilen oyuncular ise: Cihan Can, Uğur Erdoğan, Mülayim Erdem, Efecan Karaca, Cafercan Aksu (Galatasaray), Kadir Keleş (Trabzon), Onur Kalafat (Marmaris), Gökhan Solak (Arsin), Fatih Şen, Muhammet Kaya, Hasan Yurt (G.Antep), Güngör Özgür (Şeker), Mustafa Öner (Gaski) ve Ahmet Devret (Konya).Takımdan ayrılan isimler ise: Süleyman Varlık (Kartal), Halit Matlı (Tarsus), Türker Demirhan (Buca), Bilal Türkgüler (Bolu), Mehmet Yılmaz (Van), Aydın İnanç, Hasan Bal (K.Maraş), Tacettin Karakeçili, Eyüp Ataş (Gaski),Yertek(Diyarbakırspor) Ulaş Meyan, Yusuf Atay, Uğur Kardal, Uğur Tülümen, Veysel Aksu, Ogün Özcan, Serkan İşyapan, Murat Gündoğan, Tolga Altun (Serbest).

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabı için İzmit/Kartepe'de bulunan G.Antep Bş.Bld.Spor,burada oynadığı hazırlık maçlarında Kayserispor'u 3-2,Kartalspor'u 3-1,Altay'ı 5-4 mağlup ederken,Hacettepespor'a ise 3-0 mağlup oldu.Daha sonra ikinci etap kamp çalışmaları için Ankara/Patalya'ya giden Mavi-Beyazlı ekip burada da 3 hazırlık maçı oynadı.İstanbul Bş.Bld.Spor'u 1-0 yenen Antep ekibi,Hacettepespor ile 1-1,Altay ile de 0-0 kaldı.Yeni sezonun ilk haftasına Sakaryaspor'u konuk ederek başlayacak olan bu ekip ilk yarının son haftasında ise yine kendi saha ve seyircisi önünde Diyarbakırspor'u konuk edecek.

Kişisel Görüşüm
Hazırlık maçlarında oldukça iyi bir görüntü sergileyen Antep Bld.Spor,çalışmalarını uzun zamandan beri sürdürüyor.2 senedir küme düşme korkusu yaşayan bu ekibin bu sene öyle bir korku yaşamamak için işi sıkı tuttuğu aşikar.Suat Kaya'nın yakından tanıdığı Cihan Can,Uğur,Mülayim,Efecan,Cafer Can'ın yanı sıra Fatih Şen ve Hasan gibi Süper Lig deneyimli oyuncuları kadrosunda barındıran bu ekibin bu sene çok can yakacağını,herkesin küme düşer diye şimdiden tahmin ettiği bu takımın birçok otoriteyi yanıltacağını,alacakları sürpriz puanlarla kendilerine iyi bir yer edineceklerini düşünüyorum.Kısacası Antep Bş.Bld.Spor,düşmez ama ilk 6'ya da girmez.
İsmail Eğriparmak

14 Ağustos 2008 Perşembe

eğlence


Kızılcahamam kampının son gününde futbolcular yorgunluğun stresini attılar.
Adanaspor'da Kızılcahamam kampı mutlu bir şekilde sona erdi. Son akşamda havuz başında eğlenen futbolcular kampın yorgunluğunu atmış oldular. Mangal partisi sonrası canlı müzik eşliğinde sahnede hünerlerini sergileyen futbolcuların izleyenlerden büyük alkış aldılar.
Gecede ilk olarak teknik direktör Hüsnü Özkara sahneye çıktı. Futbolculardan büyük alkış alan deneyimli teknik adam gece boyunca güzel oyunu ile dikkatleri çekti.

Takımın Kameruınlu futbolcular Mbilla ve Kibong da geceye damgasını vurdular.Takım arkadaşları ile çiftetelli oynayan siyahi oyuncular daha sonra kendi ülkelerine ait oyunlarda sergilediler.

Adanaspor'un başarılı oyuncusu Hakan Hacıbektaşoğlu ve yeni transfer Emre Hızarcı Karadeniz yöresine ait bir gösteri ile geceyi noktaladılar. Yaptıkları ilginç figürlerle otel çalışanlarını dahi kendilerine hayran bırakan iki futbolcuyu takım arkadaşları da alkış yağmurunu tuttular.
Geceye Patalya Otelde kamp yapan diğer takımların teknik direktörleri de katıldı. Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Ercan Albay, Ofspor teknik direktörü Erdoğan Yılmaz ve Orduspor teknik direktörü Ahmet Suphi'de geceye iştirak ettiler.Uzun süre sohbet eden teknik adamlar zorlu lig maratonu öncesi birbirlerine başarı dileğinde de bulundular.

Taraftardan tatlı ziyafeti


Adanaspor'un Kızılcahamam'da yaptığı son idmana Adana'dan gelen taraftarlar ziyaret bulundular. Futbolculara tatlı ikram eden Adanaspor taraftarları her maçta tribünlerin dolacağını ve takımın mutlaka süper lige çıkacağını belirttiler

1. lig takımlarını tanıyalım


Kayseri Erciyesspor
Kayseri Erciyesspor 1932 yılında Kayseri'de kurulmuştur.1937 yılında Yılmazspor ile birleşerek Erciyes Gençlik Adını almıştır. Bu tarihten sonra birçok isim değişikliğine gitmiştir. 2004 yılında Kayseri Erciyesspor 1. lige çıktığında Kayserispor takımı ile isim ve tesis değişikliği yapmışlardır. Geçmişte Kayseri Erciyesspor; Melikgazi Erciyesspor, Hacılar Erciyesspor isimleriyle de, Türkiye profesyonel liglerinde yer almış birçok açıdan Türkiye'nin renkli takımlarındandır. Maçlarını Kayseri Atatürk Stadyumu'nda oynamaktadır. Kayseri Erciyesspor,2006-2007 sezonunda Süper Ligden düşmesine rağmen Türkiye Kupası'nda finalde karşılaştığı Beşiktaş'a şansız bir şekilde yenilmiş ama Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasıyla 2007-08 sezonunda UEFA Kupası'nda ülkemizi temsil etmiştir.Ayrıca Uefa Kupası'nda Türkiye'yi İkinci Ligde iken temsil eden iki takımdan biridir. Daha önce bunu Mersin İdmanyurdu başarmıştır. Ancak Süper Ligden düşmesiyle beraber birçok futbolcusunun kulüp ile ilikşisi kesilmiştir. Sponsorları ligden düşmelerinin ardından Pan-Küp olmuştur. Taraftar grubu Panterler'dir.

2007–2008 Sezonuna, ilk 6 hedefiyla başlayan ancak bu hedefini kıl payı kaçıran Kayseri ekibinde bu seneki hedef de ilk 6 olarak belirlendi. Transferde daha çok genç isimlere yönelen ekipte şu ana kadar Sivasspor'dan Taylan, Araklıspor’dan Selçuk, Yozgatspor’dan Mustafa ve Fatih, Kayserispor’dan Ali Çamdalı, Kemal Okyay ve Emannuel A.Douala, Kamerun’dan Bikoko, Beşiktaş’tan Kenan ve Kırıkkalespor'dan kaleci Onur alınırken; Kazım Karabükspor’a, Yusuf Soysal ise Ankaragücü'ne transfer oldu.

Yeni sezon hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Erciyesspor, şu ana kadar Ankara/Kızılcahamam'da İddaa'nın düzenlediği turnuvada 6 hazırlık maçı oynadı. Oynadığı 6 karşılaşmadan sadece İstanbulspor'a 2–1 kaybeden Erciyesspor; Malatya Bld. Spor’u 2–0,Marmarisspor'u 2–0,Sakaryaspor'u 3–0,Adana Demirspor'u 1–0 ve Bugsaşspor'u 3–1 mağlup etti. Oynanan bu maçlarda özellikle Fatih oldukça formda görünürken, Kenan Özer, Kemal ve Bikoko'da dikkat çeken diğer isim oldular.

Son hazırlık maçını 20 Ağustos Çarşamba günü kendi stadyumunda Adanaspor ile yapacak olan Erciyesspor, Bank Asya 1.Liginin ilk haftasında Samsunspor'a konuk olurken, ilk yarının son haftasında ise Altay'ı konuk edecek.

Kişisel Görüşüm:
Erciyesspor’da ben bir olumsuz bir de olumlu faktörden bahsedeceğim. Öncelikle olumsuz yönden başlamak istiyorum. Bildiğiniz üzere Kayseri şehrinin bir diğer takımı da Kayserispor. Oldukça başarılı bir sezonu bitirip bunu Türkiye Kupasını kazanarak taçlandıran Kayserispor, ülkemizi bu sene Uefa Kupası'nda temsil edecek. Şehir tamamen hafta sonu Almanya/Duisburg'da Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa finaline kilitlenmiş durumda. Ardından da Kayserispor'un Uefa Kupası'daki maçları başlayacak ve şehir yine ilgisini Kayserispor'a verecek. Erciyesspor ile ilgilenen kesim oldukça sınırlı ve bunun da ben uzun vadede başarı getireceğine inanmıyorum. Olumlu yön ise Erciyesspor'un teknik direktörü Mehmet Bulut. Takımı artık her yönüyle tanıyor, transferler tamamen kendi isteği doğrultusunda yapıldı. En önemlisi bu ligi çok iyi tanıyan bir teknik direktör. Hiç umulmadık anlarda yaptığı hamlelerle maçı takımına kazandırmayı biliyor. Hiç uzağa gitmeye gerek yok bu sene Sakaryaspor deplasmanında oynanan ve Erciyesspor'un 1–0 kazandığı maçı izlerseniz bana hak vereceksiniz. Son olarak diyeceğim, Kayseri ekibinde olumsuz faktörün daha çok ağır bastığını düşündüğüm için ilk 2 sıra büyük bir mucize olur; fakat Mehmet Bulut sayesinde ise ilk 6'yı zorlamaları muhtemeldir.
İsmail Eğriparmak

kamp bitti


Adana'nın kampı sona erdi!
Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor'un Kızılcahamam'daki ikinci etap kampının sona erdiği bildirildi. Teknik direktör Hüsnü Kara, yaptığı yazılı açıklamada, kampın sona ermesi nedeniyle futbolculara 3 gün izin verildiğini belirtti.
Kartepe ve Kızılcahamam kamplarının çok iyi derecede geçtiğini ifade eden Kara, 6 hazırlık maçında tüm futbolcularını denediğini kaydetti. Kara, hazırlık maçlarının dördünü kazandıklarını belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:
''Oynanan futbol ve oyuncularımızın performansı beni memnun etti. Ligin ilk haftasında yapacağımız Kasımpaşa maçına tam kapasite ile hazır olacağız. Taraftarlarımızın bizi merakla beklediklerini biliyor ve onların desteğini bekliyoruz.''
Adanaspor'un ayrıca, Kayseri Erciyesspor ve Tarsus İdmanyurdu ile hazırlık maçı yapacağı bildirildi.

12 Ağustos 2008 Salı

1. lig takımlarını tanıyalım


Diyarbakırspor
Diyarbakırspor, Diyarbakır Amatör Ligi'nin iki ezeli rakibi Diclespor ve Yıldızspor kulüplerinin 24 Haziran 1968 tarihinde birleşmeleriyle kuruldu. Diyarbakırspor'un ilk başkanlığını de dönemin Belediye Başkanı Nejat Cemiloğlu yaptı.
Diyarbakırspor, bugün formasında taşıdığı renklerin yeşilini Diclespor'dan ve kırmızısını Yıldızspor'dan almıştır. Amblemi ise kentle özdeşleşen ve Çin Seddi'nden sonra dünyanın ikinci büyük seddi olan Diyarbakır'ın kale surları ile Diyarbakır'ın meşhur karpuzundan meydana gelmiştir.
1968–1975 yılları arasında 8 sezon Türkiye 3.Ligi'nde mücadele eden Diyarbakırspor,1975–1976 sezonunda Ali Kahraman'ın başkanlığı ve Şeyhmus Akçadağ'ın ikinci başkanlık ile futbol şube sorumluluğu görevlerini birlikte yürüttüğü dönemdeTürkiye 2.Ligine yükseldi ve ertesi sezon Türkiye 2.Ligi şampiyonu olarak 1.Lig'e yükseldi.
3 sezon 1.Lig'de kalan ve ikinci sezonunda (1978–79) 5 hafta lider kaldığı ligi 5. sırada bitiren Diyarbakırspor,1979–1980 sezonunda Balkan Kupası'na katılmaya hak kazandı, fakat o yıl kupanın oynanmaması nedeniyle ülkemizi Avrupa'da temsil edemedi.
Diyarbakırspor,1 kez (1981981) Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi; ama o sezon Türkiye Kupası'nı kazanan Ankaragücü'ne elendi. Diyarbakırspor'un en güzel dönemi, en parlak dönemi ve kente iyi bir şekilde hem futbolun adına hem de kentin o puslu havasının ortadan kalkmasına, esnafına yardımcı olacak dönemi o dönemin emniyet müdürü şehid Ali Gaffar Okkan dönemiydi.

Diyarbakırspor takımıyla ilgili birkaç ilginç bilgiler ise:


Diyarbakırspor, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden 1.Lig'e çıkan ilk kulüptür.
Diyarbakırspor, 2 yıl içerisinde hiç ara vermeden 3.Lig'den 1.Lig'e yükselen; Türkiye'nin ilk, dünyanın ise ikinci takımı olmuştur. (Dünya'da bu başarıyı ilk elde eden ekip İngiltere'nin Nottingham Forest kulübüdür.) Ancak o zamanlar 2.Lig A Kategorisi,2.Lig B kategorisi gibi ligler olmadığı için(sadece 1.Lig,2.Lig ve 3.Lig)Adanaspor bu sene şampiyon olursa 3 sezon üst üste şampiyon olacağından Diyarbakırspor'un önüne geçecek. Diyarbakırspor ile ilgili diğer bir ilginç bilgi ise,
4 büyüklerden sonra en çok taraftara sahip olmasıdır.

Bu sene Bank Asya 1.Ligini ilk 6 sıra içerisinde bitirerek Play Off oynamaya hak kazanan Diyarbakırspor, yarı finalde Eskişehirspor'a penaltılarla kaybederek elenmişti. Bu sezonki hedeflerini de ilk 6 olarak belirleyen Diyarbakırspor'da transfer döneminin özellikle bugünlerde oldukça hareketli geçtiğini görüyoruz. Şu ana kadar transfer edilen isimler: Erhan Çatalçam (Adana Demir), Fırat (Mardin), Mutlu (Erciyes), Mithat (F.Bahçe), M.Hanefi (Sivas), Aytaç (Sivas), Uğur (Şırnak), Hakikat (Giresun), Fırat (Eyüp, Yertek (G.Antep Bld.),Emrah Bozkurt(Erciyes),Ceyhun(Şekerspor) olurken; takımdan ayrılan oyuncular ise Serkan Özsoy, Özcan, Onur, Gürol, Anıl, Çağatay, Murat, Abdullah, Gürol, Bülent, Hakan ve İlhan oldu. Golcü oyuncu Hüseyin Kartal ile bitirici vuruşlarıyla tanınan Ercan'ın da bu sene kadroda tutulması Diyarbakırspor için oldukça önemliydi.

Yeni sezon hazırlıklarını İzmit/Kartepe'de sürdüren Yeşil-Kırmızılı ekip burada oynadığı hazırlık maçlarında tek galibiyetini 1-0'lık skorla Ç.Rizespor'a karşı aldı. Burada oynadığı diğer hazırlık maçlarında ise Adanaspor'a 3–1,Bursaspor'a 3–0 ve Kayserispor'a da 1–0 mağlup olurken, Manisaspor’la 1–1,Giresunspor'la da 0–0 kaldı.

Lige iç sahada oynayacağı Orduspor maçıyla başlayacak olan Diyarbakırspor, ilk yarının son haftasında ise G.Antep Bld. Spor deplasmanında olacak. İlk yarıda 8 iç saha maçına çıkacak olan bu ekip,9 defa da deplasman maçı oynayacak.

Kişisel Görüşüm
Teknik Direktör sorununu Coşkun Demirkan ile çözen Diyarbakırspor oldukça kaliteli ve deneyimli bir isimle çalışacak. Bazen bir teknik adam tüm transferlerden daha değerlidir. Gerets’in Galatasaray'da ilk sene yaşattığı mutluluk gibi. O yüzden teknik adam değişimindeki isabeti çok olumlu buluyorum. Takıma bakacak olursak, Diyarbakırspor her sezon olduğu gibi yine kapalı kutu. Şu anda maddi sorun çözülmüş olarak görünse de ileride de yine bir sıkıntı yaşayacakları kesin. Transferde gelecek vaadeden oyuncuları tercih eden bu ekipte özellikle hazırlık karşılaşmalarında Uğur'un performansı dikkat çekiciydi.(Kartepe Turnuvasını dikkatle takip eden birisi olarak şu ana kadar zaten bir Diyarbakırsporlu Uğur'u bir de Manisalı gurbetçi oyuncu Fatih'i beğendiğimi, zamanı gelince Manisaspor başlığı altında Fatih'ten ayrıntılarıyla bahsedebileceğimi söyleyebilirim. Bu iki isme şimdiden dikkat diyorum. Gelecekte 4 büyük diye tabir edilen takımlarda görebiliriz.)Uğur'un yanında Erhan Çatalçam, Mithat, Emrah ve Ceyhun'un da isabetli transferler olduğunu yalnız İlhan ve Serkan Özsoy'un ayrılmasının Diyarbakırspor için bir engel teşkil ettiğini ve bu iki oyuncuyu çok arayacaklarını söyleyebilirim. Sonuç olarak iç sahada başarılı maçlar çıkarmasını beklediğim Diyarbakırspor, deplasmanda ise genelde kısır sonuçlara imza atar diyorum. Ligi orta sıra ekibi olarak inişli çıkışlı bir grafikle noktalaması muhtemel bu takımın maddi sorunları yaşamaması durumunda ilk 6'yı zorlamaları kuvvetle muhtemeldir.
İsmail Eğriparmak